ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νέο Πρόεδρο του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχάνων) τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο ανέδειξαν οι εκλογές της 18ης Ιουνίου.
Οι επιχειρήσεις – μέλη του ΣΕΒ επέλεξαν για την προεδρία του συνδέσμου τον επιχειρηματία Σπύρο Θεοδωρόπουλο, νυν αντιπρόεδρο του ΣΕΒ, ο οποίος διευθύνει τον όμιλο τροφίμων Bespoke SGA Holdings AE.
Νωρίτερα το mononews είχε γράψει αποκλειστικά ότι με καταμετρημένες 200 ψήφους ο κ. Θεοδωρόπουλος είχε ποσοστό γύρω στο 66%.
Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος επικράτησε της αντιπάλου του, Ιουλίας Τσέτη καθώς ήδη από τις 8 το βράδυ, κι ενώ η καταμέτρηση ήταν στο τέλος της, προηγούνταν με μεγάλη διαφορά η οποία δεν θα μπορούσε σε καμιά περίπτωση να ανατραπεί.
O κ. Θεοδωρόπουλος έλαβε τελικά ποσοστό 76,12%, με 424 ψήφους, έναντι 23,88% της Ιουλίας Τσέτη (133 ψήφους).
Να σημειωθεί ότι στην πολύχρονη ιστορία του ΣΕΒ ήταν η πρώτη φορά που για τη θέση του προέδρου υπήρχαν δύο υποψηφιότητες. Η δεύτερη ήταν αυτή της κας Ιουλίας Τσέτη νυν Γενικής Γραμματέας του Δ.Σ. του οργανισμού και Προέδρου & CEO των UNI-PHARMA και InterMed.
Μετά από μια αξιοπρεπή “μάχη”, από την οποία, βέβαια, δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι αιχμές, ο κύβος ερρίφθη με τον Σπύρο Θεοδωρόπουλου να αναλαβάνει το τιμόνι του ΣΕΒ.
Είχε τη στήριξη του «ιερατείου» του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών κι επικράτησε σχετικά εύκολα της κ. Τσέτη. Η πρωτόγνωρη εκλογική διαδικασία, πάντως, εξελίχθηκε ομαλά, αν και υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην καταμέτρηση και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Το κλίμα στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ ήταν εξαιρετικό με την ηττημένη κ. Τσέτη να τονίζει σε κύκλους της ότι έδωσε έναν καλό αγώνα και ο στόχος της ήταν να ανατρέψει κάποια στερεότυπα και δεδομένα στον Σύνδεσμο, κάτι που πιστεύει ότι κατάφερε.
Βεβαίως, οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για ενστάσεις που έγιναν από την πλευρά της κ. Τσέτη, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και οι οποίες οδήγησαν σε μεγάλη καθυστέρηση της καταμέτρησης με αποτέλεσμα να φτάσουμε αργά το βράδυ για να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της κάλπης.
Βιογραφικό
Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, γεννημένος το 1957, μεγάλωσε ανάμεσα στα Εξάρχεια, στο Λυκαβηττό και στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ο πατέρας του είχε γαλακτοπωλείο κοντά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, που ονομαζόταν Recor A.E., και η μικρή αυτή επιχείρηση, που παρήγαγε τότε γαλακτοκομικά προϊόντα, γίνεται η πρώτη επιχείρηση που αναλαμβάνει να διαχειριστεί μετά και τον αδόκητο χαμό του πατέρα του, το έτος 1973.
Είναι ο ιδρυτής της CHIPITA Α.Ε και παρέμεινε στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου (1989- 2021) μιας από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στα bakery snacks.
Είναι απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ.
Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία το 1976 στην οικογενειακή εταιρεία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, την Recor A.E.
Το 1981 ανέλαβε τη Γενική Διεύθυνση της ALIGEL- εισαγωγικής εταιρείας ζαχαρωδών προϊόντων και παγωτών. Το 1986, ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος στην ΙΝΤΕRIΑ- εταιρεία παραγωγής και εμπορίας πραλίνας φουντουκιού, με σοβαρή εξαγωγική δραστηριότητα. Την ίδια χρονιά, εξαγόρασε το 50% των μετοχών της CHIPITA που ήταν εταιρεία παραγωγής snacks (γαριδάκια) και το 1989 εξαγόρασε και το υπόλοιπο 50%.
Το 1990 η CHIPITA χρηματοδοτήθηκε για να υλοποιήσει τη μοναδική καινοτόμο ιδέα της παραγωγής τυποποιημένου κρουασάν, για πρώτη φορά παγκοσμίως. Το Eurohellenic fund (Olayan, De Benedetti, Alpha Finance και ΤΙΤΑΝ) εμπιστεύθηκε την CHIPITA και επένδυσε στην καινοτομία.
Το 1994 η εταιρεία εισήχθη στο Ελληνικό Χρηματιστήριο. Τα επόμενα 16 χρόνια, ανέπτυξε πολλά νέα προϊόντα και έγινε εξαιρετικά εξωστρεφής με εξαγωγές σε πολλές χώρες. Η εξάπλωση των μονάδων παραγωγής παγκοσμίως, καθιστά την CHIPITA μία πολύ σημαντική πολυεθνική εταιρεία με εργοστάσια σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Ρωσία, Σλοβακία και με στρατηγικές συνεργασίες σε Σαουδική Αραβία, Τουρκία, Μεξικό, Μαλαισία και Ινδία.
Το 2006 η CHIPITA συγχωνεύθηκε με τις εταιρείες ΔΕΛΤΑ, Goody’s και Μπάρμπα Στάθης, δημιουργώντας τη VIVARTIA και τo 2007 η VIVARTIA εξαγοράστηκε από τη MIG. Από την 01/09/2006 έως 15/04/2010 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Vivartia ABEE.
Το 2010 ο κύριος Θεοδωρόπουλος μαζί με τον όμιλο Olayan, αλλά και με άλλους Έλληνες επιχειρηματίες εξαγόρασαν εκ νέου την CHIPITA.
Το 2021 η CHIPITA πραγματοποίησε μία συμφωνία σταθμό για την Ελληνική αγορά των τροφίμων και εξαγοράστηκε από τον διεθνή κολοσσό MONDELEZ.
Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος εξαγόρασε το 100% της εταιρείας αλλαντικών ΝΙΚΑΣ.
Το 2022, ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος συμμετείχε στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ΙΟΝ Α.Ε. αποκτώντας αρχικά το 45% των μετοχών της ενώ πρόσφατα αγόρασε το 75% της καραμελοποίιας Λάβδας μέσω της ΙΟΝ.
Είναι Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΒ. Κατά το παρελθόν έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών, Αντιπρόεδρος της ΕΧΑΕ, μέλος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας καθώς και μέλος του Δ.Σ της ΔΕΗ.
Διαβάστε επίσης
ΣΕΒ: Η δίωρη μάχη των ισχυρών, τα πρόσωπα και οι διεκδικήσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άδωνις, ο «Ρομπέν των ασθενών»: Ασχολείται με τα προβλήματα και τα λύνει – Αρθρο παρέμβαση
- Προμηθευτές: Να πληρώνει ο ΔΕΔΔΗΕ τις παραπάνω απώλειες δικτύου- Στο 18% το 2022, επιπλέον 200 εκ. χαράτσι
- Θετικά υποδέχτηκαν οι Αγορές τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου, αλλά ο πλανήτης αγωνιά
- Οινοποιία Τσάνταλη: Από τα σαλόνια του Κρεμλίνου στην πτώχευση