Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Ο αιώνια ερωτευμένος Ρούπερτ Μέρντοχ – Οι γυναίκες της ζωής του βρετανού μεγιστάνα

Ρούπερτ Μέρντοχ - Έλενα Ζούκοβα (πηγη: NewsCorp)

Ρούπερτ Μέρντοχ - Έλενα Ζούκοβα (πηγη: NewsCorp)

Ο αειθαλής μεγιστάνας των media, απέδειξε ακόμα μία φορά ότι ποτέ δεν είναι αργά να κυνηγήσεις την ευτυχία. Στα 93 του χρόνια, o Ρούπερτ Μέρντοχ παντρεύτηκε την Έλενα Ζούκοβα, μήτερα της Ντάρια Ζούκοβα, συζύγου του Σταύρου Νιάρχου.

Πιστός στον ρομαντισμό, ο δισεκατομμυριούχος tycoon, από νεαρή ηλικία κυνηγάει τον έρωτα και τολμάει να ανταλλάσσει αιώνιους όρκους πίστης και αγάπης παρά την μακρά εμπειρία στην πικρία των διαζυγίων.

Πλέον, στην ηλικία των 93 ετών και μακριά από τα «βάρη» της διοίκησης μίας αυτοκρατορίας – πριν λίγους μήνες ανέλαβε ο γιος του Λάχλαν-, ο Μέρντοχ είναι έτοιμος να απολαύσει για πέμπτη συνεχόμενη φορά τις χαρές του έγγαμου βίου.

Τέσσερα διαζύγια και η νέα ευκαιρία

Η τελετή του τελευταίου γάμου του Μέρντοχ με την βιολόγο Έλενα Ζουκοβα έγινε σε έναν αμπελώνα στην Καλιφόρνια. Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν,  ο Μέρντοχ φοράει ένα μαύρο κουστούμι, αθλητικά παπούτσια και μία κίτρινη γραβάτα και κάθεται στο πλευρό της αγαπημένης του, η οποία έχει επιλέξει ένα μακρυμάνικο λευκό φόρεμα.

Ο Μέρντοχ «έχτισε» την εμπειρία του στους γάμους από την ηλικία των 25 ετών, όταν αψήφησε την γνώμη της οικογένειάς του για να παντρευτεί αυτήν που ήθελε. Μέχρι το 2023 είχε ήδη στο βιογραφικό του τέσσερα διαζύγια και μέχρι να βρει την ευτυχία στο πρόσωπο της Ζούκοβα, κατάφερε να συμπληρώσει κι έναν αποτυχημένο αρραβώνα.

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ και η πρώην αρραβωνιαστικιά του, Αν Λέσλι Σμιθ

Σύμφωνα με υπολογισμούς βρετανικών μέσων ενημέρωσης, ο άνθρωπος που έχτισε μια αυτοκρατορία από το μηδέν, έχοντας στα χέρια του μία χρεοκοπημένη εφημερίδα, έβαζε σε προτεραιότητα –παράλληλα με τις business- και την προσωπική του ζωή, γι’ αυτό και έμεινε μόνος μόλις πέντε χρονιά στο διάστημα των πέντε γάμων.

Οι φήμες λένε ότι η ορμητικότητά του στα επιχειρηματικά πλάνα, δεν τον εγκατέλειπε ούτε όταν διεκδικούσε μία γυναίκα.

Πατρίσια Μπούκερ

Ο πρώτος γάμος του Μέρντοχ έγινε στην ηλικία των 25. Η Πατρίσια Μπούκερ ήταν μοντέλο και αεροσυνοδός και κατάφερε να πάρει τα μυαλά του Μέρντοχ, ο οποίος αψήφησε τη γνώμη της μητέρας τους, η οποία ήταν αντίθετη σε αυτή τη σχέση, και την παντρεύτηκε.

Από το 1956 και για 11 χρόνια, το ζευγάρι φαινόταν ευτυχισμένο. Το 1958 γεννήθηκε και το πρώτο παιδί του, η Προύντενς. Το τέλος ήρθε το 1967, με τη Μπούκερ στη συνέχεια να παντρεύεται έναν άλλον άντρα και να κοσμεί τις στήλες περιοδικών για τη διαρκή παρουσία της σε πάρτι, με τα δημοσιεύματα να την κατηγορούν ότι αφήνει πίσω το παιδί της.

@mononews.gr #rupertmurdoch #marriage #love #lovestory #fy #fyp ♬ Fashion Show – Sunny Vibes

Η σχέση του Μέρντοχ με την Προύντενς έχει περάσει από πολλά κύματα, με τον ίδιο να προκαλεί σοβαρή ρήξη, όταν σε μία συνέντευξη αναφέρθηκε στα «τρία του παιδιά» (από το δεύτερο γάμο του), αφήνοντας αυτήν απ’ έξω. Η Προύντενς είναι το μόνο παιδί του που δεν εμπλέκεται στην επιχειρηματική αυτοκρατορία που έχει χτίσει ο πατέρας της.

Η Πατρίσια Μπούκερ, αν και δεν είναι πολλά πράγματα γνωστά για τη ζωή της, πέθανε το 1998.

Αννα Μαρία Τορβ

Την ίδια χρονιά που ο Μέρντοχ χώριζε από την Μπούκερ, παντρεύτηκε τη δεύτερη σύζυγό του, σε έναν γάμο που έμελλε να είναι ο μακροβιότερος. Η δημοσιογράφος στην Daily Mirror στο Σίδνεϊ (εφημερίδα που ανήκε στον Μέρντοχ), μάγεψε τον μεγιστάνα από την πρώτη τους συνάντηση, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος.

Η Τορβ τον είχε περιγράψει σε συνέντευξή της τον Μέρντοχ ως έναν «ανεμοστρόβιλο» που μπήκε στο δωμάτιο και την γοήτευσε.

Ο γάμος του κράτησε 32 χρόνια, μέχρι το 1999 και κατά τη διάρκεια του κοινού τους βίου, απέκτησαν τρία παιδιά, την Ελίζαμπεθ, τον Λάχλαν και τον Τζέιμς. Και οι τρεις εργάζονται στην News Corp.

Η ευτυχία φέρεται να έληξε όταν ο Μέρντοχ γνώρισε την Γουέντι Ντενγκ, μία 29χρονη ασκούμενη στο κανάλι Star TV του Χονγκ Κονγκ, το οποίο ανήκε στη News Corp.

Η Τορβ σε συνέντευξή της λίγα χρόνια μετά το διαζύγιο περιέγραψε τον Μέρντοχ ως «εξαιρετικά σκληρό, αδίστακτο και αποφασιστικό» κατά τη διάρκεια του διαζυγίου, παρά τις δικές της προσπάθειες να «σώσει το γάμο τους».

Γουέντι Ντενγκ

Μέσα σε διάστημα 12 μηνών από το διαζύγιο, ο Μέρντοχ άνοιξε νέα πόρτα στην ευτυχία με την 29χρονη Γουέντι, σε μία μυστική τελετή στο γιοτ του στο λιμάνι της Νέας Υόρκης.

Ο γάμος τους κράτησε μέχρι το 2013 και κατά τη διάρκειά του, το ζεύγος απέκτησε δύο κόρες, την Γκρέις και την Χλόη. Τα δύο παιδιά σπουδάζουν πλέον κι έχουν επιλέξει να κρατήσουν την προσωπική τους ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η Γουέντι εδρεύει πλέον στο Σάουθάμπτον της Νέας Υόρκης και δηλώνει παραγωγός, επιχειρηματίας, επενδύτρια και συλλέκτρια έργων τέχνης.

Ύστερα από 14 χρόνια κοινής ζωής, η ίδια σε μία συνέντευξή της στη Vogue ξεκαθάρισε ότι η ίδια δεν υπήρξε ποτέ απλά μια πλούσια σύζυγος.

Τζέρι Χολ

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες περιπτώσεις, ο Μέρντοχ περίμενε κάποια χρόνια πριν γίνει για τέταρτη φορά γαμπρός.

Το 2016 παντρεύτηκε τη τέταρτη σύζυγό του Τζέρι Χολ, σε μία πολιτική τελετή στο Spencer House στο Λονδίνο. Ακολούθησε γαμήλια τελετή στην ιστορική εκκλησία St Brides της Fleet Street.

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ και η Τζέρι Χολ- Image by © Hubert Boesl/dpa/Corbis

H Χολ που ήταν για χρόνια σύντροφος του θρύλου της ροκ, Μικ Τζάγκερ, έμεινε για έξι χρόνια μαζί με τον Μέρντοχ.

Οι φλογερές δηλώσεις του μεγιστάνα, ο οποίος περιέγραφε το πόσο τυχερός και ευτυχισμένος είναι που ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με την με την Χολ, δεν προμήνυαν το πικρό τέλος που έβαλε στην ιστορία τους.

Το καλοκαίρι του 2022, η Χολ έλαβε ένα email από τον σύζυγό της που ανέφερε ότι ο γάμος τους είχε τελειώσει και ότι πλέον πρέπει να επικοινωνεί μαζί του μόνο μέσω δικηγόρων.

Έλενα Ζούκοβα

Λίγο πριν ανταλλάξει για πέμπτη φορά αιώνιους όρκους αγάπης και πίστης, ο Μέρντοχ πρόλαβε να έχει κι έναν αποτυχημένο αρραβώνα στο βιογραφικό του με την Αν Λέσλι Σμιθ.

Ο αρραβώνας έληξε ύστερα από ένα μήνα με τον Μέρντοχ τελικά να βρίσκει τον έρωτα στην Έλενα Ζούκοβα, την οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, γνώρισε από την πρώην σύζυγό του, Γουέντι Ντενγκ.

Το περασμένο καλοκαίρι, το ζευγάρι εθεάθη να κάνει διακοπές στη Μεσόγειο, στο Ποζιτάνο, τη Νάπολη και την Κέρκυρα, μαζί με την 22χρονη κόρη του Μέρντοχ, Γκρέις.

Διαβάστε επίσης:

Ρούπερτ Μέρντοχ: Παντρεύτηκε για πέμπτη φορά στα 93 του με την πρώην πεθερά του Ρομάν Αμπράμοβιτς

Πρίγκιπας Χάρι: Θέλει να συμπεριλάβει τον Ρόμπερτ Μέρντοχ στη δίκη κατά των βρετανικών ταμπλόιντ

Ρούπερτ Μέρντοχ: Η επόμενη ημέρα για την αυτοκρατορία του μεγιστάνα των media