• Business

    Ο δισεκατομμυριούχος που ξόδεψε 33 εκατομμύρια δολάρια για ένα ρετιρέ με θέα 360 μοιρών στο Μαϊάμι (pics)

    • NewsRoom

    πηγή: The Chad Carroll Group


    Ο δισεκατομμυριούχος Bob Duggan αποφάσισε να εξαργυρώσει μέρος των κερδών που αποκόμισε φέτος, μετά από το ράλι κατά 698% που σημείωσε η μετοχή της φαρμακευτικής εταιρείας Summit Therapeutics στην οποία είναι πρόεδρος, επενδύοντας στην αγορά ακινήτων.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, αγόρασε ένα από τα ακριβότερα ρετιρέ που έχουν πουληθεί ποτέ στην περιοχή Brickell του Μαϊάμι.

    Όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξη του, αγόρασε ένα διώροφο ρετιρέ αξίας 33 εκατομμυρίων δολαρίων, 1.022 τετραγωνικών μέτρων, με πέντε υπνοδωμάτια και εσωτερική πισίνα.

    πηγή: The Chad Carroll Group

    Ο 80χρονος Duggan, που κατάγεται από την Καλιφόρνια και είναι φανατικός σέρφερ, δήλωσε ότι «δεν είναι παιδί των διαμερισμάτων», αλλά η θέα 360 μοιρών στο Μαϊάμι από τον 57ο όροφο του κτιρίου ήταν αρκετή για να κάνει μία εξαίρεση.

    «Η θέα με τα τεράστια γυάλινα παράθυρα σήμαινε πολλά για μένα», δήλωσε.

    H εκρηκτική άνοδος της μετοχής

    Φέτος ήταν μίας άκρως προσοδοφόρα χρονιά για τον ισχυρό επιχειρηματία.

    Οι μετοχές της Summit Therapeutics στην οποία είναι μέτοχος, έχουν εκτιναχθεί κατά σχεδόν 700% από τις αρχές του έτους, χάρη σε ένα πειραματικό φάρμακο για τον καρκίνο που “ανοίγει” στην εταιρεία τον δρόμο για μια αγορά ανοσοθεραπείας με πωλήσεις άνω των 43 δισ. δολαρίων πέρυσι, σύμφωνα με ανάλυση των Javier Manso Polo και Sam Fazeli του Bloomberg Intelligence.

    Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να εκτοξευτεί και η προσωπική περιουσία του Duggan, η οποία προέρχεται κυρίως από μετοχές της Summit Therapeutics, στα 14,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

    πηγή: The Chad Carroll Group

    Ο Duggan αγόρασε το ρετιρέ στο Μαϊάμι μαζί με την σύντροφό του Mahkam Zanganeh, η οποία είναι επίσης συνδιευθύνουσα σύμβουλος της Summit Therapeutics.

    Οι στροφές στην καριέρα του

    Αφού έζησε επί μία δεκαετία στην Τάμπα, ο Duggan μετακόμισε στο Μαϊάμι πέρυσι. Είναι επίσης μέλος και δωρητής της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας, η οποία έχει σημαντική παρουσία στη Φλόριντα.

    Ίδρυσε μια επιχείρηση μπισκότων τη δεκαετία του 1970, στους πελάτες της οποίας περιλαμβάνονταν η McDonald’s Corp.

    Παρακολούθησε επί έξι χρόνια μαθήματα στο κολέγιο, εντάχθηκε σε μια αδελφότητα και ασχολήθηκε με τα αθλήματα, αλλά ποτέ δεν πήρε πραγματικά πτυχίο, όπως είπε ο ίδιος. Επισημαίνοντας ότι δεν είναι ούτε γιατρός ούτε επιστήμονας.

    Έχει επίσης επενδύσει σε μια σειρά από επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους, όπως η ρομποτική, οι διαφημιστικές πινακίδες στην Ανατολική Ευρώπη και οι ηλεκτρονικές πληρωμές με πιστωτικές κάρτες.

    Πριν από τη Summit, η μεγαλύτερη επιτυχία του στη φαρμακοβιομηχανία ήταν η επένδυση του στην ανάπτυξη του αντικαρκινικού φαρμάκου Imbruvica.

    Το 2015 πούλησε την βιοφαρμακευτική εταιρεία Pharmacyclics αποκομίζοντας κέρδη άνω των 3 δισ. δολαρίων.

    Όπως έχει δηλώσει «χρειάστηκε να ανοίξει το λεξικό» πολλές φορές κατά τη διάρκεια των στροφών που έκανε στην καριέρα του.

    «Δεν πρόκειται να γίνω ο γιατρός», είπε. «Αλλά είμαι πραγματικά αφοσιωμένος και ξέρω πώς να σκέφτομαι. Δεν είναι υπερβολικά δύσκολο να το κάνω».

    πηγή: The Chad Carroll Group
    πηγή: The Chad Carroll Group
    πηγή: The Chad Carroll Group
    πηγή: The Chad Carroll Group
    πηγή: The Chad Carroll Group

    Διαβάστε επίσης:

    Η Donaldson+Partners δημιουργεί τo σπίτι του 21ου αιώνα

    Chobani: O μετανάστης που απέκτησε περιουσία 2,5 δισ. δολ. λανσάροντας ελληνικού τύπου γιαούρτι

    Ντόναλντ Τραμπ: Εισήλθε και πάλι στη λίστα των 500 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου



    ΣΧΟΛΙΑ