Ο Stewart Butterfield δεν πιστεύει στις ατελείωτες ώρες εργασίας, καθώς το αγαπημένο του μότο είναι “δούλεψε σκληρά, πήγαινε σπίτι”. Αυτό τουλάχιστον προσπαθεί να εφαρμόσει και στην, 3,8 δις δολ., εταιρεία του Slack στη θέση του διευθύνοντα σύμβουλου (CEO).
Για τον ίδιο, οι εργαζόμενοι που αποδίδουν καλύτερα είναι εκείνοι που γυρίζουν επιστρέφουν από την δουλειά στο σπίτι τους κατά τις 5:30 το απόγευμα. Η εμπειρία που έχει αποκομίσει τόσα χρόνια του έχει δείξει όπως λέει, “οι άνθρωποι μπορούν να σκέφτονται σκληρά για τουλάχιστον 6-8 ώρες την ημέρα.
Το να είσαι όμως παραγωγικός όλη την ώρα στον χώρο εργασίας σου είναι σχεδόν κάτι ανέφικτο. Στα περισσότερα γραφεία τα φύλλα εργασίας είναι αμέτρητα και τις περισσότερες φορές μοιάζουν δυσεύρετα. Το Slack, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί 80 διαφορετικά είδη λογισμικού παρόλο που στο δυναμικό της έχει μόνο 350 εργαζομένους.
Ο Butterfield θέλει να το αλλάξει αυτό. Για τον λόγο αυτό δημιούργησε την Slack, την εφαρμογή επικοινωνίας μέσα στην δουλειά, η οποία ανέβασε την εκτίμηση της startup του μόλις σε δυο χρόνια.
Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή την κατάσταση όπου θα θέλαμε με έναν καλύτερο τρόπο να συντονίσουμε την ομάδα μας. Ακριβώς σε αυτό το σημείο έρχεται να λάμψει η εφαρμογή Slack.
Το Slack κατέχει την κορυφή ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία εργαλείων που βοηθούν τις ομάδες με τον συντονισμό και τον προγραμματισμό. Αποτελεί σημείο κλειδί όσον αφορά την υποδομή και την τεχνολογία πληροφοριών που κατέχει τόσο στην ανάπτυξη όσο και στη λειτουργικότητας.
Η κεντρική του ιδέα αφορούσε ένα δίαυλο επικοινωνίας, μέσω του οποίου οι χρήστες θα είχαν πρόσβαση στα προγράμματα συνομιλίας, όπως αυτού του Slack. Για παράδειγμα, οι χρήστες του Slack μπορούν να βρουν δεδομένα από την κατηγορία Salesforce ή να καταθέσουν μια λίστα αναφοράς εξόδων της εταιρείας τους μέσα στην ίδια σελίδα.
Για τον Butterfield το μέλλον της Slack διαγράφεται ελπιδοφόρο, όσο εξελίσσεται, αφού γίνεται πιο έξυπνο, συλλέγοντας συνεχώς νέα δεδομένα και δημιουργώντας νέες εφαρμογές για τους χρήστες του.
Αυτό φυσικά, όπως λέει, θέλει χρόνο. Το Slack ήδη είχε φτάσει να έχει εκατ. χρήστες σε καθημερινή βάση, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός των πελατών της προέρχεται από μικρές ομάδες και επιχειρήσεις. Για τον λόγο αυτό η δημιουργία ενός αυτόματου συστήματος, όπως αυτός της Google φαντάζει σχεδόν αδύνατος για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχει μεγάλος όγκος δεδομένων.
Πάντως, ο περισσότερος κόσμος πιστεύει στο όραμα του Butterfield, αφού κατάφερε να αυξήσει κατά 540 εκατ. δολ σε επενδύσεις της VC τα τελευταία δύο χρόνια. Ενώ ταυτόχρονα ευελπιστεί πως στο μέλλον η εταιρεία της Slack θα καταφέρει να τους κάνει όλους πιο έξυπνους και περισσότερο αποδοτικούς.
Δείτε ακόμη:
http://www.mononews.gr/adonis-georgiadis-giati-tsakistike-na-metavi-stin-egina-o-th-dritsas/68633
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ρωσία-Ουκρανία: Οι δύο χώρες προχώρησαν σε ανταλλαγή 25 αιχμαλώτων πολέμου
- Γαλλία: 87 συνδικάτα ανακοίνωσαν πως αποχωρούν από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης «X»
- Δημοσκόπηση-Ντόναλντ Τραμπ: Οι παραδοσιακοί σύμμαχοι των ΗΠΑ ανησυχούν και οι άλλοι μιλούν για τον ερχομό του… «ειρηνοποιού»
- Κρεμλίνο: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ρωσικής απάντησης στις κυρώσεις των ΗΠΑ