Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Ο Bernard Arnault επενδύει στο ποδόσφαιρο: Κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά της Paris – Θα συμμετέχει και η Red Bull

Η οικογένεια Arnault, από αριστερά προς τα δεξιά: Alexandre, Frederic, Jean, Helene Mercier, Bernard, Delphine και Antoine.

Η οικογένεια Arnault, από αριστερά προς τα δεξιά: Alexandre, Frederic, Jean, Helene Mercier, Bernard, Delphine και Antoine. φωτογραφία Bloomberg

Η οικογένεια του Bernard Arnault βρίσκεται πολύ κοντά στην αγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ποδοσφαιρικού συλλόγου Paris FC, επενδύοντας μαζί με την Red Bull, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Σύμφωνα με τους όρους που έχουν πέσει στο τραπέζι, η οικογένεια Arnault θα αποκτήσει αρχικά ένα μερίδιο περίπου 55% μέσω της εταιρείας χαρτοφυλακίου Agache, πριν εξαγοράσει το 30% της συμμετοχής του προέδρου του συλλόγου Pierre Ferracci το 2027, αναφέρουν πηγές. Η Red Bull θα αποκτήσει μερίδιο περίπου 15%, πρόσθεσαν.

Η Paris FC, που ιδρύθηκε το 1972, είναι σήμερα στην πρώτη θέση της Ligue 2 της Γαλλίας, και βρίσκεται ένα σκαλί κάτω από το κορυφαίο πρωτάθλημα.

Ο σύλλογος δεν είναι τόσο γνωστός όσο η Παρί Σεν Ζερμέν, η κύρια ποδοσφαιρική ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας, της οποίας το διεθνές προφίλ εκτοξεύτηκε υπό την ιδιοκτησία του Κατάρ και με παίκτες-σταρ όπως ο Νεϊμάρ και ο Κιλιάν Εμπαπέ.

Η συγκεκριμένη επένδυση ήταν μια οικογενειακή απόφαση στην οποία συμμετείχαν ο Bernard Arnault και τα πέντε παιδιά του, τα οποία εργάζονται όλα στον όμιλο πολυτελών ειδών LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, που ελέγχει.

Η γαλλική αθλητική εφημερίδα L’Equipe ανέφερε πρώτη την είδηση την Τετάρτη. Εκπρόσωπος της οικογένειας Arnault αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Paris FC διαθέτει μια μεγάλη ακαδημία προπόνησης, η οποία εντοπίζει ποδοσφαιρικά ταλέντα στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού.

Οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες δεν επιθυμούν να ανταγωνιστούν άμεσα την Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά σχεδιάζουν να πετύχουν την πρόκριση της ομάδας τους στο κορυφαίο γαλλικό πρωτάθλημα, με στόχο να ανοίξουν τον δρόμο για το ευρωπαϊκό Champions League, σύμφωνα με την L’Equipe.

Ο προϋπολογισμός για την ενίσχυση του συλλόγου θα κυμαίνεται μεταξύ 100 εκατομμυρίων ευρώ (109 εκατομμύρια δολάρια) και 200 εκατομμυρίων ευρώ για πολλά χρόνια, ανέφερε η εφημερίδα.

Η είδηση έρχεται μετά την πρόσφατη είσοδο της LVMH στις αθλητικές χορηγίες.

Την περασμένη εβδομάδα, ο όμιλος υπέγραψε 10ετή συμφωνία με τη Formula 1, η αξία της οποίας υπολογίζεται να φτάσει στο 1 δισ. δολάρια, αντικαθιστώντας τη Rolex SA.

Η LVMH ήταν επίσης μεγάλος χορηγός των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων που διεξήχθησαν στο Παρίσι το καλοκαίρι.

Αρκετοί μεγάλοι και μικροί γαλλικοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον επενδυτών τα τελευταία χρόνια.

Μια άλλη ομάδα της Ligue 2 που βρίσκεται βόρεια του Παρισιού, η Red Star FC, βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά της από τον επενδυτή private equity Steve Pagliuca, ανέφερε το Bloomberg.

Νωρίτερα την Τετάρτη, η Red Bull ανακοίνωσε ότι ο πρώην προπονητής της Liverpool FC, Γιούργκεν Κλοπ, θα γίνει παγκόσμιος επικεφαλής του ποδοσφαίρου της τον Ιανουάριο.

Η Red Bull είναι ιδιοκτήτρια πολλών ομάδων, όπως η Leipzig, η Salzburg και η New York Red Bulls. Έχει επίσης μερίδιο στην ομάδα του αγγλικού πρωταθλήματος Leeds United.

Με την νέα κίνηση οι Arnault θα ακολουθήσουν τα βήματα μίας άλλης ισχυρής οικογένειας του κλάδου ειδών πολυτελείας, των Pinaults, οι οποίοι κατέχουν την ποδοσφαιρική ομάδα Stade Rennais FC μέσω του οικογενειακού οχήματος Artemis.

Οι Pinaults έχουν τον έλεγχο του ομίλου Kering, στον οποίο εντάσσεται μεταξύ άλλων, η Gucci.

Διαβάστε επίσης:

Η LVMH έκλεισε συμφωνία χορηγίας με την Formula 1 – Aντικατέστησε την Rolex

Μήπως οι τσάντες Dior και Gucci έγιναν πολύ ακριβές ακόμα και για τους super rich;

LVMH: Eπενδύει στο πολυτελές brand Moncler