• Business

    Nvidia: Ποια νέας γενιάς τσιπ σχεδιάζει να παρουσιάσει τα επόμενα δύο χρόνια

    • NewsRoom
    Jen Hsun Huang, CEO της Nvidia. Πηγή: Wikicommons

    Jen Hsun Huang, CEO της Nvidia. Πηγή: Wikicommons


    Καλπάζει η πρόοδος της τεχνολογίας που αφορά τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης, με την Nvidia να σχεδιάζει να παρουσιάζει μια νέα παρτίδα τσιπ κάθε χρόνο, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του τεχνολογικού κολοσσού, Γένσεν Χουάνγκ.

    Σύμφωνα με τον CEO, η εταιρεία που αναμένεται να ξεπεράσει σε αξία ακόμη και την Apple, θα κυκλοφορήσει το τσιπ Blackwell Ultra το 2025 και το επόμενης γενιάς τσιπ Rubin το 2026, με νέες GPU και μια νέα CPU, βασισμένη σε έναν κεντρικό επεξεργαστή με την ονομασία «Vera».

    Παρόλο που δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες, ο Χουάνγκ ανέφερε ότι ο επιταχυνόμενος ρυθμός κατασκευής των ΑΙ ημιαγωγών οφείλεται στα μεγάλα τεχνολογικά βήματα που πραγματοποιούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

    Υπενθυμίζεται πως η Nvidia κυκλοφορούσε νέα τσιπ περίπου κάθε δύο χρόνια.

    «Το μέλλον των υπολογιστών γνωρίζει πρόοδο. Με τις καινοτομίες μας στην τεχνητή νοημοσύνη και την εξέλιξη των υπολογιστών, υπερβαίνουμε τα όρια του δυνατού και οδηγούμε το επόμενο κύμα τεχνολογικής ανόδου», επεσήμανε.

    Παράλληλα τόνισε την ικανότητα των τσιπ της Nvidia να χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια και να μειώνουν τις δαπάνες, ενώ πρόσθεσε πως τα προηγμένα τσιπ της Nvidia προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα με ελάχιστη αύξηση στην κατανάλωση ενέργειας.

    Σημειώνεται ότι η Nvidia κυριαρχεί στην αγορά προηγμένων τσιπ ΑΙ και η μετοχή της έχει εκτοξευθεί σημαντικά.

    Την Παρασκευή υποχώρησε περίπου 1% την Παρασκευή, αλλά καταγράφει μηνιαία κέρδη 25% και επιδίδεται σε ετήσιο ράλι 121%.

    Ο κατασκευαστής chip έχει προσθέσει 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία φέτος και είναι κοντά στο να ξεπεράσει την Apple, ως η δεύτερη πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο.

    Η Nvidia ανέφερε πως αναμένει πωλήσεις 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρέχον τρίμηνο, με την αγορά να προσβλέπει σε κέρδη 5,95 δολαρίων ανά μετοχή από πωλήσεις 26,61 δισ. δολαρίων.

    Την ίδια στιγμή, η Trend Micro ανακοινώνει ότι συνεργάζεται με την Nvidia για τη δημιουργία νέων εργαλείων κυβερνοασφάλειας που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη και έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τα κέντρα δεδομένων όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες.

    Τα συγκεκριμένα εργαλεία, θα μπορούν να λειτουργούν στα τσιπ της Nvidia και έχουν σχεδιαστεί για να ανιχνεύουν “εισβολείς’ και να διασφαλίζουν ότι τα δεδομένα φαίνονται μόνο από εκείνους που είναι εξουσιοδοτημένοι να τα χρησιμοποιούν.

    Διαβάστε επίσης:

    Jensen Huang: Πώς ο ιδρυτής της Nvidia έγινε πλουσιότερος από τα μέλη της ισχυρής οικογένειας της Walmart

    Nvidia: Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία τα κέρδη στο τρίμηνο – Ανακοίνωσε split 10 προς 1

    Apple: Παρουσίασε τη λεπτότερη συσκευή στην ιστορία της – Οι απίστευτες δυνατότητες του νέου iPad Pro



    ΣΧΟΛΙΑ