• Business

    Nubank: Πλέον μπορείτε και εσείς να επενδύσετε στη μετοχή όπου επένδυσε και ο Warren Buffet

    • NewsRoom
    David Velez, Ceo Nubank

    David Velez, Ceo Nubank


    Οι Έλληνες επενδυτές μπορούν να συμμετάσχουν στην IPO της Nubank μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας επενδύσεων Freedom Finance Europe.

    Η IPO (Αρχική Δημόσια Προσφορά) της ταχύτερα αναπτυσσόμενης ψηφιακής τράπεζας στον κόσμο έρχεται στην Ελλάδα μέσω της πλατφόρμας Freedom24.

    Πρόκειται για την βραζιλιάνικη Nubank που αυτές τις μέρες -και συγκεκριμένα στις 8 Δεκεμβρίου, εισάγεται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

    Ποια είναι η Nubank

    Η Nubank συγκαταλέχθηκε στις 100 πιο επιδραστικές εταιρείες του κόσμου από το TIME magazine.

    Από την ίδρυσή της το 2013 και μετά μετράει 48 εκατομμύρια χρήστες και προσφέρει τραπεζικές υπηρεσίες σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

    Οι αρχικές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι με το πέρας της IPO η αποτίμησ;h της δύναται να φτάσει τα 50 δισ. δολάρια, από 30 δισ. δολάρια που είναι σήμερα, καθιστώντας την κολοσσό στον τομέα των ψηφιακών τραπεζών.

    Οι μετοχές της προβλέπεται να αξίζουν έκαστη μεταξύ 10-11 δολαρίων.

    Επιπροσθέτως, εκτιμάται ότι στον τομέα των ψηφιακών τραπεζών θα υπάρξει ανάπτυξη της τάξεως του 25% μέσα στο 2022.

    Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αναμένεται στα 3,3 δισ., ωστόσο υπάρχουν και εκτιμήσεις ότι μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 4,9 δισ.  δολάρια.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι ο καταξιωμένος επενδυτής Warren Buffet έχει επενδύσει στη μετοχή της τράπεζας πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια, με την αξία της επένδυσής του να αποτιμάται πλέον στα 830 εκατομμύρια.

    Αιτήσεις για την IPO της Nu Holdings Ltd. γίνονται δεκτές μέχρι και αύριο 07.12.21 στις 19:00 με ελάχιστο ποσό επένδυσης τα 2000 δολάρια.



    ΣΧΟΛΙΑ