Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Novo Nordisk: Ξοδεύει δισεκατομμύρια για να αυξήσει την παραγωγή του περιζήτητου Ozempic

Lars-Fruergaard-Jørgensen, CEO Novo Nordisk (Πηγή: novonordisk.com)

Lars Fruergaar Jørgensen, CEO Novo Nordisk (Πηγή: novonordisk.com)

Η Novo Nordisk προχωράει τις διαδικασίες ανέγερσης ενός ακόμα κτιρίου στην Δανία με στόχο να ανταποκριθεί στην εκρηκτική ζήτηση για τα θαυματουργά φάρμακά της κατά της παχυσαρκίας, όπως το Ozempic.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα υπέγραψε συμφωνία για την αγορά ενός οικοπέδου 200 στρεμμάτων στο Οντένσε, με τις εργασίες να ξεκινούν άμεσα, ώστε μέχρι το τέλος του έτους να αναπτύξει την δραστηριότητά της σε μία ακόμη πόλη της Δανίας.

Τα επεκτατικά σχέδια της Novo

Τους τελευταίους μήνες, η εταιρεία ανακοίνωσε την επέκταση εργοστασίων πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων σε Δανία, Γαλλία και ΗΠΑ με τις συνολικές επενδύσεις να αγγίζουν τα 6,8 δισ. δολάρια από 3,9 δισ. δολάρια πέρσι.

Η εταιρεία που γνώρισε μία εκρηκτική επιτυχία χάρη στο μαγικό συστατικό της σεμαγλουτίδης έχει εκτοξευτεί στην κορυφή των πολυτιμότερων εταιρειών της Ευρώπης, αν και πολλοί αναλυτές έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την άρρηκτη σύνδεση της ανάπτυξης της εταιρείας με την οικονομία της Δανίας, καθώς η δανική οικονομία εμφάνισε ανάπτυξη κατά 2%, αποκλειστικά και μόνο από τη δραστηριότητα της Novo Nordisk.

Το Οντένσε περίπου δύο ώρες με το αυτοκίνητο από την Κοπεγχάγη, είναι το νέο σημείο που αναμένεται να αναπτυχθεί η εταιρεία, χωρίς ακόμα να έχει διευκρινιστεί ο σκοπός της χρήσης του συγκεκριμένου οικοπέδου.

Η τοποθεσία απέχει λιγότερο από 60 μίλια από το Kalundborg, όπου η Novo παράγει το βασικό συστατικό των Ozempic και Wegovy.

Νέες θέσεις εργασίας

Πάντως η εταιρεία έχει ήδη αρχίσει να προκηρύσσει θέσεις εργασίας στο Οντένσε. Άλλωστε η επέκτασή της μέσα σε λίγους μήνες σε όλη τη χώρα έχει εκτοξεύσει τον διαθέσιμο αριθμό θέσεων εργασίας σε πολλές περιοχές, που έχουν αναβιώσει.

Μία επέκταση στην πόλη του Οντένσε θα μπορούσε να σημαίνει ότι τουλάχιστον 3.000 άτομα τα οποία θα μετακινούνταν προς την περιοχή για να δουλέψουν. Η εταιρεία βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τα δημοτικά συμβούλια των πόλεων όπου αναπτύσσεται με στόχο να μην υπάρχουν εντάσεις από τους κατοίκους.

Πάντως, υπάρχουν και σχέδια επέκτασης της εταιρείας που έμειναν στα χαρτιά.

Η Novo υπαναχώρησε τον περασμένο μήνα από ένα σχέδιο στα περίχωρα του Δουβλίνου, αν και εξακολουθεί να προχωράει την ανέγερση μιας εγκατάστασης στην πόλη Athlone της κεντρικής Ιρλανδίας.

Διαβάστε επίσης:

Φάρμακα αδυνατίσματος: Συνεχίζεται ο «πόλεμος» των φαρμακευτικών κολοσσών – Ποιοι ηγούνται

Roche: Άλμα για τη μετοχή χάρη στο νέο χάπι για το αδυνάτισμα

Ozempic: Αποτελεσματικό σε άνοια, κάπνισμα και αλκοολισμό; – Τι διαπιστώνει νέα μελέτη