• Business

    Nova: Τέσσερις οι «μνηστήρες», δύο Αμερικανοί και δύο Άραβες

    Παναγιώτης Γεωργιόπουλος CEO της Nova - Νίκος Σταθόπουλος, Επικεφαλής της BC Partners

    Παναγιώτης Γεωργιόπουλος CEO της Nova – Νίκος Σταθόπουλος, Επικεφαλής της BC Partners


    Περιεχόμενα

    Τέσσερις είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι επικρατέστεροι μνηστήρες για την αγορά της United Group, μέσα στην οποία βρίσκεται και η Nova ως ένα πολύ δυναμικό asset του ομίλου.

    Δημοσιεύματα το προηγούμενο διάστημα ανέφεραν ότι 8 ήταν εκείνοι οι οποίοι εξαρχής είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, ωστόσο η διαδικασία έχει περάσει στη φάση του due diligence και έχουν προχωρήσει 4 «μνηστήρες» δύο Αμερικάνοι και δύο Άραβες.

    Σύμφωνα λοιπόν με πηγές κοντά στη διαδικασία, ισχυρές οικονομικές προσφορές κατέθεσαν το αμερικανικό private equity fund Warburg Pincus, η αμερικανική Searchlight Capital Partners, η STC (Saudi Telecom Company) και η Εtisalat (E&) από τα HAE.

    To ελληνικό asset (δηλαδή η Nova) είναι από τα πλέον «πολύφερνα» για τον όμιλο, ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι διεκδικητές έχουν καταθέσει προτάσεις και για ολόκληρη αλλά και για τμήματα της United Group.

    Υπενθυμίζεται ότι η BC Partners του Νίκου Σταθόπουλου, η οποία κατέχει πλειοψηφικό μερίδιο στη United Group μέσω της οποίας ελέγχει και την ελληνική Nova, έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο της τμηματικής πώλησης των δραστηριοτήτων του ομίλου καθώς βασικός στόχος παραμένει η μεγιστοποίηση της αξίας της επιδιωκόμενης συναλλαγής.

    Πάντως σε κάθε περίπτωση πηγές επισημαίνουν ότι η πώληση της Nova δεν θα εμποδίσει ούτε στο ελάχιστο την αναπτυξιακή πορεία της, ούτε και τον επενδυτικό της σχεδιασμό, αφού συνεχίζει απρόσκοπτα τις εργασίες της προκειμένου να φτάσει τους στόχους της, τόσο στην οπτική ίνα όσο και στα εμπορικά της προϊόντα.

    Ο κ. Σταθόπουλος πάντως έχει αναφερθεί και στο τίμημα για τη Nova, λέγοντας ότι το 1 δισ. που ακούγεται απέχει από τη πραγματικότητα -εννοώντας ότι είναι μικρό-, ενώ έχει τονίσει ότι για το σύνολο της United Group κρίνει λογική μια τιμή πάνω από 8 φορές το EBITDA του ομίλου (δηλαδή άνω των 8 δισ.).

    Οι τιμές

    Πρόσφατα, στο site της Nova αναρτήθηκε νέο τιμολογιακό καθεστώς, με τιμές σημαντικά αυξημένες συγκριτικά με 1,5 χρόνο πριν, όταν η Nova είχε ξεκινήσει την επίθεσή της με τον πόλεμο τιμών.

    Όπως είπαν στελέχη της εταιρείας κατά τη διάρκεια χθεσινής εκδήλωσης, οι νέες τιμές ισχύουν στις υπερυψηλές ταχύτητες καθώς πλέον θα «προέρχονται» από το δίκτυο της Nova, σε αντίθεση με παλαιότερα.

    Όπως είπε ο CEO της εταιρείας κ. Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, όταν βγει το κουπόνι που προωθεί η κυβέρνηση, οι τιμές θα μειωθούν, τόσο στη σταθερή στις υψηλές ταχύτητες όσο και στα συνδυαστικά προγράμματα, ενώ ο κ. Αναγνωστάκος είπε ότι οι τιμές θα είναι πολύ καλύτερες στο άμεσο μέλλον.

    Ο CEO της Nova παράλληλα έδειξε αισιόδοξος ότι το επενδυτικό πλάνο της Nova πάει όπως είχε σχεδιαστεί.

    FTTH

    Παράλληλα τόνισε ότι το πλάνο για 1 εκατ. συνδέσεις FTTH μέχρι το 2026 προχωράει, τονίζοντας ότι μέχρι τέλος του έτους οι συνδέσεις θα έχουν ξεπεράσει τις 540.000.

    Στο FTTH η κάλυψη της χώρας βρίσκεται στο 40% ενώ η διείσδυση είναι μόλις στο 10% είπε ο κ. Μιχάλης Αναγνωστάκος CMO της Nova.

    Όπως είπε στόχος είναι να πείσουν τους πελάτες για τις γρήγορες συνδέσεις ώστε να αυξηθεί η διείσδυση και να περάσει η χώρα στη νέα εποχή για να φτάσει και τις ταχύτητες των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών κρατών.

    Διαβάστε επίσης:

    Πράσινο φως από το κυπριακό υπουργικό συμβούλιο για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου

    Τι αλλάζει στο επίδομα ανεργίας – Πιλοτική εφαρμογή εντός φθινοπώρου

    BofA για Εθνική: Τι κρύβεται πίσω από τη χαμηλή τιμή – στόχο



    ΣΧΟΛΙΑ