Νέα σελίδα στην ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών στην Ελλάδα ανοίγει σήμερα η Wind, εξαγγέλλοντας την επένδυση 2 δισ. ευρώ την επόμενη πενταετία, ανεβάζοντας τον πήχη στην ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών.

«Εγκαινιάζουμε τον ανταγωνισμό στις υποδομές», ανέφερε σήμερα η διοίκηση της εταιρείας, ενώ προανήγγειλε ότι το Νοέμβριο θα ανακοινώσει νέα ανταγωνιστικά πακέτα.

Η Nova, όπως λέγεται πλέον η εταιρεία Nova-Wind μετά τη συγχώνευση, θα προχωρήσει τις επενδύσεις στην οπτική ίνα με στόχο να εξυπηρετήσει τους πελάτες της,  που είναι το 30% της αγοράς αλλά και να είναι ελκυστική και ανταγωνιστική στην αγορά.

«Δεν είχαμε αποφασίσει από την αρχή να προχωρήσουμε σε επενδύσεις στις υποδομές, τελικά όμως αποφασίσαμε να το κάνουμε και στην Ελλάδα όπως το κάναμε στις άλλες αγορές που δραστηριοποιούμαστε» σημείωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της United κ. Βικτόρια Μπόκλαγκ.

Όσον αφορά τη χρηματοδότηση της επένδυσης, η κ. Μπάκλογκ σημείωσε ότι δεν επηρεάζεται από την αύξηση των επιτοκίων, αφού αφορά επένδυση της United και αναμένεται να ενταχθεί και στο Ταμείο Ανάκαμψης.

«Θέλουμε να έχουμε το δικό μας δίκτυο, να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες και καλύτερες ταχύτητες και να αυξήσουμε τη διείσδυσή μας» σημείωσε. «Θέλουμε να αυξήσουμε την ποιότητα στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε ανταγωνιστική τιμή».

Ο κ. Γεωργιόπουλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη που έχει η χώρα για αυτές τις επενδύσεις. Όπως είπε Ελλάδα είναι τελευταία στις ταχύτητες ιντερνετ στην Ευρώπη στα πάνω από 100 mbps  και η εταιρεία θέλει να συμβάλει στη βελτίωση των ψηφιακών υποδομών, ευρυζωνική ταχύτητα.

«Σήμερα όπως είπε το 50% των συνδέσεων είναι στο χαλκό, το 45% fttc (οπτική ίνα μέχρι την καμπίνα) και μόνο το 5% οπτική ίνα. Την ευρυζωνική σύνδεση την πληρώνουμε ακριβότερα από την υπόλοιπη Ευρώπη. Οι υποδομές οπτικής ίνας για το σπίτι υπολείπονται από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και δεν έχουμε καν ξεκινήσει την ανάπτυξη στην περιφέρεια», ανέφερε.

«Ο Έλληνας, έχει χαμηλές ταχύτητες, πληρώνει ακριβά και δεν έχει την τελευταία τεχνολογία», σημείωσε ο κ.Γεωργιόπουλος.

Στο πρόβλημα αυτό η απάντηση που δίνει η Nova, είναι να δώσει το στίγμα ως πάροχος υποδομών. Εδώ και μετά από 100 χρόνια, για πρώτη φορά στην Ελλάδα υπάρχει ανταγωνισμός στις υποδομές και στη σταθερή θα γίνει ένας πάροχος υποδομών ευρείας κλίμακας και εγκαινιάζοντας τον ανταγωνισμό και στις υποδομές.

Δίκτυο οπτικών 10 Gbit

Οι περισσότερες χώρες είναι γύρω στο 1, ενώ το 10 είναι η μεγαλύτερη ταχύτητα στο δίκτυο και οι επόμενες γενιές θα μπορούν να εξυπηρετηθούν για μια δεκαετία. Θα διασφαλίζουμε τις μελλοντικές ανάγκες για ευρυζωνικότητα.

Η κάλυψη θα φτάσει στο 40$ των Ελλήνων στο 70% των περιφερειών για 4,5 εκ. ιδιώτες και επιχειρήσεις με επιπλέον 22.000 χλμ που θα προστεθούν στα 12.000 χλμ που υπάρχουν σήμερα.

Στο 5 G υπάρχει χαμηλή διείσδυση στον πληθυσμό και θα αυξήσει την ένταση των επενδύσεων και στο κομμάτι της κινητής.

Η NOVA είναι ένας πάροχος υποδομών που μπορεί να εξασφαλίσει στους πελάτες της υψηλές ταχύτητες, ανέφερε η διοίκηση της εταιρείας, ενώ τόνισε πως το Νοέμβριο θα ανακοινώσει και τα προγράμματα.