• Business

    Nokia: Εξαγοράζει την Infinera έναντι $2,3 δισ.

    • Bloomberg
    Pekka Lundmark, CEO της Nokia

    Pekka Lundmark, CEO της Nokia


    Στην εξαγορά της Infinera προχωρά η Nokia, με τη συναλλαγή να ανέρχεται στα 2,3 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του χρέους, σύμφωνα με  ανακοίνωση που επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του Bloomberg.

    Τουλάχιστον το 70% της συμφωνίας θα καταβληθεί σε μετρητά, ενώ το υπόλοιπο θα αποτελείται από αμερικανικές καταθετικές μετοχές της Nokia.

    Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά που πραγματοποιεί η Nokia μετά την εξαγορά της Alcatel-Lucent ύψους 10,6 δισ. ευρώ που ολοκληρώθηκε το 2016.

    Η PJT Partners, ήταν ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Nokia στη διαδικασία της εξαγοράς, ενώ η Infinera δέχτηκε βοήθεια από την Centerview Partners LLC, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    Νωρίτερα την Πέμπτη, η Nokia ανέφερε ότι η γαλλική κυβέρνηση σχεδίαζε να αγοράσει την Alcatel Submarine Networks, η οποία έχει επιχειρηματική αξία 350 εκατ. ευρώ.

    Σημειώνεται ότι η μετοχή της Infinera έχει σημειώσει άλμα κατά 15% τους τελευταίους 12 μήνες, δίνοντας στην εταιρεία χρηματιστηριακή αξία περίπου 1,2 δισ. δολαρίων.

    Η μετοχή της που έκλεισε την Πέμπτη στα 5,26 δολάρια, εκτοξεύτηκε έως και 25% στο κλείσιμο της διαπραγμάτευσης.

    Ανάκαμψη το β’ εξάμηνο

    Η Nokia δήλωσε τον Ιανουάριο ότι ενδέχεται να δει ανάκαμψη το β’ εξάμηνο του έτους, καθώς η επιχείρηση υποδομών δικτύων διαδικτύου επιτυγχάνει πωλήσεις και αποδίδουν τα μέτρα που περιλαμβάνουν περικοπές κόστους.

    Όπως ανέφερε ο κολοσσός των τηλεπικοινωνιών, αναμένει «ισχυρή βελτίωση» στην επιχείρηση υποδομών δικτύων, η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή υποβρυχίων καλωδίων, επίγεια ευρυζωνική σύνδεση και τεχνολογία οπτικών ινών.

    Τον περασμένο Απρίλιο, ο διευθύνων σύμβουλος Pekka Lundmark ανέφερε ότι η συνεχιζόμενη άνοδος στις παραγγελίες παρά τις αδύναμες αγορές, θα πρέπει να τονώσει το β’ εξάμηνο του 2024.

    «Παραμένουμε αισιόδοξοι για ένα ισχυρότερο β’ εξάμηνο και για την επίτευξη των προοπτικών για ολόκληρο το έτος», είχε δηλώσει.

    Λίγο νωρίτερα, ο φινλανδικός προμηθευτής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, είχε ανακοινώσει χαμηλότερα του αναμενομένου λειτουργικά κέρδη για το α’ τρίμηνο, λόγω πτώσης των πωλήσεων κατά 19%, καθώς οι πάροχοι μείωσαν τις δαπάνες για την τεχνολογία 5G.

    Η Infinera από την άλλη, με διευθύνοντα σύμβουλο τον Ντέιβιντ Χερντ, παρέχει – μεταξύ άλλων – υλικό και λογισμικό δικτύωσης σε παρόχους κινητής τηλεφωνίας  και κυβερνήσεις.

    Η μετοχή της σημείωνε άνοδο κατά 1,54% την Παρασκευή στις 13:06 ώρα Ελλάδος.

    Διαβάστε επίσης: 

    Ρωσία: Ο Πούτιν δίνει την έγκριση στη Rostelecom να αγοράσει τη Nokia από την κοινοπραξία

    Nokia: Έχασε τις προβλέψεις για τα κέρδη τριμήνου – Αισιοδοξία για το β’ εξάμηνο

    Ericsson: Πρόβλεψη για ένα «δύσκολο» 2024 – Εξετάζει περικοπές δαπανών και προσωπικού



    ΣΧΟΛΙΑ