Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

NN Hellas: Υπερδιπλασιασμός στα κέρδη προ φόρων το 2023 – Έφτασαν τα 24,3 εκατ. ευρώ

Φιλίππα Μιχάλη

Φιλίππα Μιχάλη, CEO NN Hellas

Στα 24,3 εκατομμύρια ευρώ ανήλθαν τα κέρδη προ φόρων της ΝΝ Hellas το 2023, υπερδιπλάσια σε σύγκριση με τα 9,3 εκατομμύρια ευρώ το 2022.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το λειτουργικό αποτέλεσμα της NN Hellas ανήλθε σε 47,9 εκατομμύρια ευρώ το 2023, σημειώνοντας αύξηση 16,2 εκατομμυρίων ευρώ σε σύγκριση με το 2022 φτάνοντας στα 31,8 εκατομμύρια ευρώ, αποδεικνύοντας την οργανική βελτίωση της Εταιρίας σύμφωνα με τη μακροπρόθεσμη στρατηγική της.

Αυτό, σύμφωνα με την εταιρεία, οφείλεται κυρίως στο υψηλότερο περιθώριο κέρδους των ασφαλιστικών συμβολαίων, καθώς και στα υψηλότερα έσοδα επενδύσεων και αμοιβές διαχείρισης ως αποτέλεσμα της ενοποίησης με την πρώην NN Hellas II.

Βασικά αποτελέσματα ασφαλιστικής δραστηριότητας

Τα βασικά αποτελέσματα ασφαλιστικής δραστηριότητας της Εταιρίας για το 2023 και 2022 παρουσιάζονται παρακάτω σε ενοποιημένη εταιρική βάση και για τα δύο έτη.

Τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα, σε επίπεδο ενοποιημένης εταιρίας, παρέμειναν σταθερά στα 881,9 εκατομμύρια ευρώ, με μια μικρή μείωση κατά 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με τα 884,4 εκατομμύρια ευρώ το 2022, κυρίως λόγω των χαμηλότερων ασφαλίστρων εφ’ άπαξ καταβολής των ασφαλιστικών προϊόντων συνδεόμενα με δείκτες και προϊόντα που συνδυάζουν ασφάλιση ζωής και επένδυσης και των παλιών παραδοσιακών προϊόντων για τα οποία δεν υφίσταται νέα παραγωγή.

Οι μεικτές ασφαλιστικές αποζημιώσεις το 2023 αυξήθηκαν σε σχέση με το 2022 κατά 102,5 εκατομμύρια ευρώ, κυρίως από περισσότερες εξαγορές στα ομαδικά συνταξιοδοτικά (DAF) καθώς και περισσότερες αποζημιώσεις σε προϊόντα ασφάλισης ζωής και ατυχήματος.

Πολυκαναλική στρατηγική διανομής και επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους

Η NN Hellas σημειώνει εκτός άλλων ότι υιοθετεί πολυκαναλική στρατηγική διανομής. Διαθέτει ένα αποκλειστικό δίκτυο με περισσότερους από 1.400 Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές αποκλειστικής συνεργασίας σε όλη τη χώρα, συνεργάζεται με περισσότερους από 1.500 πράκτορες μη αποκλειστικής συνεργασίας, διατηρεί στρατηγική συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς στον τομέα του Bancassurance και προσφέρει εναλλακτική μέθοδο πρόσβασης στις υπηρεσίες της μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του NN Direct.

Στο πλαίσιο της αξίας μας «Είμαστε Ξεκάθαροι», n Εταιρία παρέχει μία πιο προσιτή και άμεση επικοινωνία με τους πελάτες της, έχοντας αναπτύξει πλήρως ένα νέο μοντέλο λειτουργίας, που στοχεύει στην παροχή μίας καλύτερης εμπειρίας πώλησης και εξυπηρέτησης τους. Η NN Hellas στις 31 Δεκεμβρίου 2023 διέθετε 70 γραφεία πωλήσεων και 1.418 ασφαλιστικούς συμβούλους, ενώ δεν διέθετε υποκαταστήματα.

Κατά τη διάρκεια του 2023, η NN Hellas προχώρησε σε επιστροφή μετοχικού κεφαλαίου του Ομίλου NN και έτσι μείωσε το μετοχικό της κεφάλαιο κατά 46,4 εκατομμύρια ευρώ.

Η προαναφερθείσα συναλλαγή δεν οδήγησε σε μεταβολή της ιδιοκτησιακής δομής της NN Hellas.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα οικονομικά αποτελέσματα της NN Hellas 

Διαβάστε επίσης: 

ΜΕΒΓΑΛ: Αυξάνει τους μισθούς άνω του 7% μεσοσταθμικά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

Costco: Τεράστια ζήτηση για τις μικρές ράβδους χρυσού παρά το ξέφρενο ράλι – «Εξαφανίζονται» από τα καταστήματα

Ο Nicky Guerrero επιστρέφει ως Γενικός Γραμματέας της MedCruise