• Business

    Νίκος Παππάς: Τα νέα γραφεία στο κέντρο του Μανχάταν…θα φέρουν επενδυτές!


    Η Κυβέρνηση αφού ολοκλήρωσε τον κύκλο των αναζητήσεων επενδυτών στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, με τις πρόσφατες επισκέψεις τοσο του Πρωθυπουργού όσο και των υπουργών του, αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να επεκταθεί και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στο “Νέο Κόσμο”, κοινώς στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

     

    Στο “επαγγελματικό” ταξίδι, λοιπόν, που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσιγκτον αλλά και στην κοσμοπολίτικη Νέα Υόρκη (γιατί επίσκεψη στις ΗΠΑ χωρίς να περάσεις απο το “Μεγάλο Μήλο” δεν νοείται!) ο υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς συναντάται, επί καθημερινής βάσεως, με πιθανούς επενδυτές!

    Τόσο μάλιστα σίγουρος είναι ότι το επιχειρηματικό ενδιαφέρον είναι έντονο ώστε σε σχετική ανακοίνωση του, τονίζεται ότι “ενημέρωσε τους συνομιλητές του (άγνωστο παραμένουν ποιοι είναι αυτοί οι συνομιλιτές, εκπρόσωποι κάποιων από τα μεγαλύτερα στον κόσμο επενδυτικά funds, ομίλους asset management και επενδυτές γενικότερα) για τις οικονομικές εξελίξεις και το γεγονός ότι η Ελλάδα όχι μόνο υλοποιεί το πρόγραμμα, αλλά υπερβαίνει τους στόχους του”. Από την πλευρά τους οι συνομιλητές του Νίκου Παππά συμφώνησαν πως είναι πλέον σαφές ότι η εικόνα της Ελλάδας ως μιας χώρας σε διαρκή κρίση ανήκει στο παρελθόν, υποστηρίζει ανακοίνωση του υπουργείου Επικρατείας. Κύριο χαρακτηριστικό η σταθερότητα.

    Τυχαίο λίγα μόλις 24ωρα μετά την κατ’αρχήν συμφωνία με τους Ευρωπαίους και μία εβδομάδα πριν το κρίσιμο Eurogroup της 24ης Μαΐου; Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρουσία του κ. Παππά στα κέντρα λήψης αποφάσεων στις ΗΠΑ και οι επαφές που έχει εκεί με παράγοντες της αμερικανικής κυβέρνησης έχουν έναν και μοναδικό στόχο. Να καθησυχάσουν τους Αμερικανούς και το ΔΝΤ ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη πλέον να κάνει… ότι πρέπει από εδώ και πέρα προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση και συνεχίσει την εφαρμογή του προγράμματος/μνημονίου όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί.

    Η παρουσία του στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ κρίθηκε επιβεβλημένη μετά και την υπόθεση των υποκλοπών και των WikiLeaks που κλόνισαν τις σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τον αμερικανικό παράγοντα και το ΔΝΤ.

    Το ζήτημα, εδώ που προκύπτει από αυτή την επίσκεψη του κ. Παππά είναι ποιες δεσμεύσεις παρείχε στους Αμερικανούς εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης?.

    american flag

    Επειδή, λοιπόν, έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι των 9 ωρών, εγκαινίασε και τα καινούργια γραφεία του Γραφείου Τύπου της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη το οποίο θα συστεγάζεται…με το γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού! Ποια είναι άραγε η διαφορά του Γραφείου Τύπου με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού; Ετσι, λοιπόν και σύμφωνα πάντα με τον κ.Παππά, “ήρθε η εποχή που επιτέλους θα ακουστεί η φωνή της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο. Ιδιαίτερα εδώ στις ΗΠΑ, όπου είναι έκδηλος ο σεβασμός στη χώρα μας ως πατρίδα της Δημοκρατίας”.

    Απο εδώ και στο εξής λοιπόν, η Ελλάδα θα πρέπει να αναμένει διπλάσια, τουλάχιστον, αύξηση των Αμερικανών τουριστών και πολύ δε περισσότερο των Αμερικανών…επενδυτών.

    Σύμφωνα πάντα πληροφορίες απο το περιβάλλον του κ.Παππά “κύριο χαρακτηριστικό της Ελλάδας -στο οποίο εστίασαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον τους οι επενδυτές- αποτελεί η σταθερότητα”.

    Κρίμα όμως, που την υπέρμετρη αισιοδοξία του κ.Παππά και των συνεργατών του δεν την συμμερίζονται και οι επιχειρηματίες και δη οι τουριστικοί, γεγονός το οποίο ώθησε τον Πρωθυπουργό της χώρας να βάλει “στοίχημα” ένα τραπέζι με θέα την Ακρόπολη υποστηρίζοντας ότι φέτος θα σημειωθεί αύξηση της τουριστικής κίνησης λόγω της “ασφάλειας” και την “σταθερότητας” που παρουσιάζει η Ελλάδα. Σε αντίθεση με ότι πιστεύουν οι τουριστικοί επιχειρηματίες, ο οποίοι υποστηρίζουν ότι ο τουρισμός “κινείται στην κόψη του ξυραφιού” φέτος!

    nea grafeio EOT

    Πάντως, απο τα καινούργια γραφεία στο κέντρο του Μανχάταν τα οποία εγκαινίασε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, σύμφωνα με τον κ.Παππά “οι δημόσιοι λειτουργοί θα δώσουν, πλέον, τον αγώνα τους -όπως πάντα με αυταπάρνηση- από τις νέες εγκαταστάσεις του γραφείου Τύπου”, και έδωσε εξηγήσεις γιατί συστεγάζεται με το γραφείο του ΕΟΤ: “Συντονίζουμε δυνάμεις και εξοικονομούμε πόρους, ώστε -εκτός των άλλων- να υποστηρίξουμε και να προβάλλουμε προς τα έξω τον τουρισμό τον οποίο έχουν αποκαλέσει βαριά βιομηχανία της Ελλάδας κι όχι άδικα. Και, βέβαια, να στείλουμε πανίσχυρο το μήνυμα ότι η Ελλάδα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο”.

    Αρα, το πρόβλημα που διαπίστωσε ο κ. Παππάς όταν ανέλαβε τον υπουργικό θώκο ήταν ότι στην Αμερική η “φωνή της Ελλάδας” δεν ακουγόταν…επειδή οι “δημόσιοι λειτουργοί” δεν βρίσκονταν στα κατάλληλα γραφεία! Είναι κι αυτό μια άποψη…



    ΣΧΟΛΙΑ