Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Nike: Ποιος συνταξιούχος βετεράνος επανέρχεται για να απογειώσει τις πωλήσεις;

John Donahoe, CEO Nike Πηγή: Linkedin

John Donahoe, CEO Nike Πηγή: Linkedin

Ένα συνταξιοδοτημένο ανώτερο στέλεχός της προσέλαβε ξανά η Nike, ως επικεφαλής του τμήματος λιανικής, καθώς έχουν κλονιστεί οι σχέσεις με τους πωλητές αθλητικών παπουτσιών, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι πωλήσεις.

Επιστρέφει ο Tom Peddie, ένας βετεράνος που εργαζόταν στη Nike επί 30 χρόνια, προτού η εταιρεία ανακοινώσει τη συνταξιοδότησή του το 2020, σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα που αναφέρει το Bloomberg.

Σημειώνεται ότι η Nike προσπαθεί να ξαναχτίσει τις σχέσεις με τους συνεργάτες της στην λιανική, όπως η Foot Locker, αφού υπό τον Διευθύνοντα Σύμβουλο John Donahoe, αποσύρει προϊόντα από πολλά καταστήματα υπέρ των δικών της καταστημάτων.

Η μετοχή της εταιρείας μειώθηκε κατά 33% φέτος, καθώς οι πωλήσεις συνεχίζουν να μειώνονται.

«Καθώς συνεχίζουμε να εστιάζουμε και να βελτιώνουμε τις δυνατότητες στις επιχειρήσεις χονδρικής μας, είμαι βέβαιος ότι ο Tom θα εφαρμόσει τόσο το όραμα όσο και την τολμηρή ηγεσία για να επιταχύνει τη στρατηγική του marketplace», δήλωσε ο πρόεδρος Geographies & Marketplace, Craig Williams.

Ο Peddie κατείχε αρκετούς ανώτερους διοικητικούς ρόλους κατά τη διάρκεια της καριέρας του στη Nike, ενώ συνταξιοδοτήθηκε ως αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της εταιρείας στην Βόρεια Αμερική.

Η επιστροφή του στη Nike ήταν προγραμματισμένη για τις 24 Ιουνίου.

Ωστόσο, ούτε ο Peddie ή κάποιος εκπρόσωπος της Nike απάντησαν αμέσως στα αιτήματα του Bloomberg για σχόλια.

Διαβάστε επίσης: 

Nike: Πίεση στον CEO John Donaho φέρνει η μεγαλύτερη βουτιά της μετοχής εδώ και 23 χρόνια

Nike: «Καμπανάκι» για περαιτέρω πτώση στις πωλήσεις – Κατρακυλά η μετοχή

Nike: Πρώτη… νίκη στη μεγάλη «μάχη» των εταιρειών για το Euro 2024 – Ποιες 9 ομάδες θα ντύσει