• Business

    Nike: Mε αυτά τα sneakers θα προσπαθήσει να «χτυπήσει» την Adidas


    Την… καυτή ανάσα της Adidas αισθάνεται πλέον η Nike, που βλέπει τη μεγάλη ανταγωνίστριά της στον χώρο των αθλητικών ειδών να αυξάνει εντυπωσιακά τις πωλήσεις της, έστω κι αν ακόμα δεν απειλεί άμεσα την καθιερωμένη πρωτιά της Nike στον κλάδο αυτό.

    Φυσικά, μπροστά στην άνοδο της Adidas η Nike δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια, και προχωρά σε ένα δυνατό «χτύπημα» που αναμένεται να ανεβάσει τις μετοχές της (κυριολεκτικά και μεταφορικά): λανσάρει για πρώτη φορά ένα παπούτσι που… δένεται μόνο του!

    Πρόκειται για το Nike HyperAdapt 1.0, ένα παπούτσι ειδικά σχεδιασμένο για αθλητές, το οποίο τους επιτρέπει να σφίγγουν ή να χαλαρώνουν το παπούτσι όχι δένοντας κορδόνια, αλλά πατώντας ένα κουμπί στο πλαϊνό μέρος του.

    nike2

    Όταν ο ιδιοκτήτης του παπουτσιού φορά το παπούτσι, η φτέρνα του χτυπά έναν αισθητήρα. Κατόπιν, μπορεί να πιέσει τα δύο κουμπιά στα πλαϊνά του παπουτσιού για να ρυθμίσει το πόσο σφιχτό θα είναι. Μάλιστα, σύμφωνα με τη Nike, στο μέλλον δε θα χρειάζεται καν να πατάμε κουμπιά, καθώς ο αισθητήρας θα μπορεί να καταλαβαίνει από μόνος του αν το παπούτσι πρέπει να είναι πιο σφιχτό ή πιο χαλαρό και θα «δένεται» ή θα «λύνεται» αυτόματα.

    Η Nike, που παρουσίασε το HyperAdapt 1.0 σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη, εκτιμά πως οι δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας είναι τεράστιες, καθώς επιτρέπει στο παπούτσι να «αγκαλιάζει» το πόδι σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε στιγμή, και ουσιαστικά αποτελεί ένα βήμα προς την κατεύθυνση των «προσωπικών» παπουτσιών, που θα προσαρμόζονται ανάλογα με το ποιος τα φοράει.

    Το HyperAdapt 1.0 θα είναι αρχικά διαθέσιμο σε τρία χρώματα αποκλειστικά για τους χρήστες της εφαρμογής Nike+, η οποία θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Ιούνιο και θα αποτελεί ένα χρήσιμο βοήθημα ειδικά για αθλητές. Η Nike δεν αποκάλυψε πόσο θα κοστίζει το HyperAdapt 1.0.

    https://www.youtube.com/watch?v=z7Cyv3cvIxY



    ΣΧΟΛΙΑ