Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Το μεγαλύτερο fund του κόσμου γυρίζει την πλάτη στη Wall Street

Wall Street

Τα πλήγματα που δέχεται ο πρόεδρος Τράμπ δεν συμβαίνουν μόνο στο Κογκρέσο ή το Καπιτώλιο αλλά ακόμη και στην «έδρα» του, την Wall Street. Αν και βάσισε την εκλογή του στην υπόσχεση πως θα στηρίξει με κάθε τρόπο την ιδιωτική οικονομία και τις επιχειρήσεις (ξεκινώντας από τη μείωση της φορολογίας), εν τούτοις η πολιτική του «αποδοκιμάζεται» εντόνως και ανοιχτά από σειρά μεγάλων επενδυτών.

Το νέο μεγάλο χτύπημα ήρθε από το αφεντικό του Bridgewater– το μεγαλύτερο hedge fund παγκοσμίως- τον Ray Dalio, ο οποίος ανάφερε πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις επενδύσεις είναι η αλλοπρόσαλη πολιτική Τράμπ.

Η πολιτική Τράμπ τρομάζει τους επενδυτές 

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής ο οποίος έχει εκφράσει τις ανησυχίες του για τον Ντόναλτ Τράμπ τους τελευταίους μήνες κυρίως για την πολιτική του στο μεταναστευτικό και το εμπόριο, δήλωσε ότι κόβει την έκθεσή του στις ΗΠΑ του σε μια περίοδο αυξανόμενων πολιτικών και οικονομικών διαιρέσεων. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα είχε συστήσει τους επενδυτές και στους πελάτες του να αυξήσουν την έκθεσή του στον χρυσό για να προστατευτούν από τον πολικό και οικονομικό κίνδυνο.

Ο Dalio ήταν αρχικά αισιόδοξος για την ικανότητα του Trump να τονώσει την ανάπτυξη μέσω των σχεδίων του για την φορολογική μεταρρύθμιση, τα σχέδια για τις υποδομές και την χαλάρωση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος, ωστόσο πλέον θεωρεί ότι η αστάθεια και οι συγκρούσεις που φαίνεται να είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο για τον Λευκό Οίκο, θα βλάψουν την ικανότητα της αμερικανικής κυβέρνησης να υλοποιήσει τις πολιτικές της .

Η μομφή του Dalio κατά του Τράμπ και κατ’επέκταση κατά των αμερικανικών μετοχών έρχεται μία περίπου εβδομάδα μετά τα γεγονότα στην Βιρτζίνια και την δήλωση Trump η οποία οδήγησε στην αποχώρηση πολλών CEOs μεγάλων εταιρειών των ΗΠΑ από το πλευρό του Αμερικανού προέδρου.

Σημειώνεται ότι το hedge fund Bridgewater, έχει περιουσιακά στοιχεία περίπου 160 δισεκατομμυρίων δολαρίων και διαχειρίζεται τα κεφάλαια περισσότερων από 300 συνταξιοδοτικών ταμείων, κρατικών επενδυτικών ταμείων και άλλων θεσμικών επενδυτών.