• Business

    Στις 700 μονάδες το Χρηματιστήριο. Κέρδη για τις τράπεζες

    • NewsRoom

    Leonardo Di Capro. Aπό την ταινία ο Λύκος της Wall Street


    Ξεπερνάει όσο περνάει η ώρα , την έντονη νευρικότητα που επικράτησε το πρωί, το Ελληνικό χρηματιστήριο καθώς ήδη από τις 13:00 ξεπέρασε τις 700 μονάδες και βρίσκεται στις 702 μονάδες. Ο τζίρος έχει ξεπεράσει ο τζίρος είναι στα 34 εκατ. ευρώ. Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς ηγείται  της κατάκτησης των 700 μονάδων, καταγράφοντας κέρδη 2,75%, με την Alpha Bank να την ακολουθεί με κέρδη 1,08%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, ΕΕΕ, Βιοχαλκο, Jumbo, ΟΠΑΠ, Eurobank, Τιτάν, Μυτιληναίος και ΟΤΕ.

    Στον αντίποδα, η Aegean σημειώνει απώλειες 1,38%, ενώ μικρότερες του 1% είναι οι απώλειες σε ΜΕΤΚΑ, Grivalia, Motor Oil, Σαράντης, ΕΧΑΕ, Λάμδα, ΟΛΠ και Ελλάκτωρ. Χωρίς μεταβολή οι Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα και Folli Follie.

    Στον αντίποδα, μόλις τέσσερις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης καταγράφουν κέρδη, οι Πειραιώς, ΔΕΗ, ΕΕΕ και Ελληνικά Πετρέλαια, χωρίς όμως η άνοδος τους να ξεπερνά το 0,8%. Χωρίς μεταβολή οι Βιοχαλκο και Τέρνα Ενεργειακή.

    Τι λέει  η UBS για τις ευρωπαϊκές μετοχές 

    Η UBS συστήνει neutral στάση στις μετοχές της ευρωζώνης, καθώς όπως προειδοποιεί, η πρόσφατη ανακούφιση θα μπορούσε να αποδειχθεί βραχύβια αν η Le Pen κερδίσει την προτίμηση των ψηφοφόρων. Η παραίτηση της ως επικεφαλής του κόμματος του Εθνικού Μετώπου μπορεί να είναι ένας τρόπος για να κερδίσει μία ευρύτερη βάση στήριξης, όπως επισημαίνει η τράπεζα.

    Επιπλέον, θα μπορούσε να μαλακώσει τη σκληρή της στάση της απέναντι στην έξοδο της Γαλλίας από το ευρώ – μια ενδεχομένως έξυπνη κίνηση δεδομένου ότι ένα καθαρό 45% του γαλλικού λαού υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή  Ένωση, σύμφωνα με την Eurostat. Η UBS εξακολουθεί να δίνει 25% πιθανότητα στο να γίνει η Le Pen ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας.

    Παρά τους κινδύνους αυτούς, ορισμένοι παράγοντες δικαιολογούν την έκθεση στην ευρωζώνη. Οι μετοχές της περιφέρειας θα πρέπει να αξιοποιήσουν τη συνολική απόδοση τους κατά 10% φέτος, , χάρη κυρίως στην αύξηση των κερδών. Η επταετής ύφεση στην κερδοφορία των εταιρειών της ευρωζώνης φαίνεται να τελειώνει και οι δείκτες αναθεώρησης (αναβαθμίσεις έναντι υποβαθμίσεων) έχουν γίνει θετικοί για πρώτη φορά από το 2010.



    ΣΧΟΛΙΑ