Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Σημαντικά τα κέρδη για Eurobank & Alpha Bank στο χρηματιστήριο

Αδιάφορη ήταν σήμερα η ημέρα για το ελληνικό χρηματιστήριο καθώς έκλεισε με οριακά κέρδη. Με την βοήθεια  των τραπεζικών, κυρίως, μετοχών, κατάφερε να απορροφήσει τις πιέσεις που δέχτηκαν οι περισσότεροι τίτλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,25% στις 678,96 μονάδες . Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 30,7 εκατ. ευρώ, ο όγκος ανήλθε στα 33,4 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών διακινήθηκαν 2,4 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,41%, στις 1.813,68 μονάδες, ενώ στο +0,09% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 859,36 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 2,18% στις 781,25 μονάδες.

Ο γενικός δείκτης παραμένει σταθερά πέριξ των 680 μονάδων, παρακολουθώντας τις εξελίξεις γύρω από το μέτωπο της διαπραγμάτευσης, αλλά και της, κρίσιμης για την Ελλάδα, συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Για το 2016 το ΔΝΤ εκτιμά ότι το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώθηκε στο 3,3%, στοιχείο το οποίο επιβεβαιώνει την υπέρβαση του στόχου κατά 0,5%. Οι προβλέψεις αυτές

Στο ταμπλό τώρα, η Eurobank αν και καθυστέρησε να δείξει την ανοδική της δυναμική, τελικά έκλεισε με κέρδη 3,52%, με την Alpha Bank να την ακολουθεί με +2,34%. Κέρδη 1,99% σημείωσε η Εθνική, η Aegean ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με άνοδο 1,28%, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Grivalia, ΟΛΠ, Πειραιώς, ΕΕΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Τιτάν και Λάμδα.

Στον αντίποδα, η Motor Oil έκλεισε με απώλειες 2,50%, ενώ η πτώση σε Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ και Σαράντη ξεπέρασε το 1%. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΔΕΗ, ΜΕΤΚΑ, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, Jumbo, Βιοχαλκο, Τέρνα Ενεργειακή και Folli Follie.