Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

POS: Ξεκινούν οι κληρώσεις των 1.000 ευρώ για 1.000 τυχερούς το μήνα

POS

Στα τέλη Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη κλήρωση που σχεδίασε το υπουργείο Οικονομικών, για όσους κάνουν συναλλαγές με POS. Συγκεκριμένα, κάθε μήνα, 1.000 πολίτες θα βγαίνουν από την κληρωτίδα και καθένας θα κερδίζει από 1.000 ευρώ.

Το αρχικό σχέδιο, ήταν πίστωση πόντων για κάθε συναλλαγή στους λογαριασμούς όσων κάνουν συναλλαγές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, μέσω POS, αλλά ανετράπη. Ο λόγος, είναι ότι παρουσιάστηκαν κάποια τεχνικά προβήματα, τα οποία εντόπισαν στελέχη του υπουργείου, σύμφωνα με την “Καθημερινή”.

Συνοψίζοντας, το Δημόσιο, κάθε μήνα, θα μοιράζει από ένα εκ. ευρώ στους φορολογούμενους που θα κάνουν συναλλαγές μέσω POS.  Κάθε φορά που πραγματοποιείται μία συναλλαγή, τα στοιχεία θα στέλνονται από τις τράπεζες στην ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων), που θα πραγματοποιεί την κλήρωση.

Πάντως, το σχέδιο μέχρι στιγμής αναφέρει ότι θα μοιραστούν ως το τέλος του έτους 12 εκ. ευρώ, κάτι που σημαίνει πως αν όντως ισχύσει από το τέλος Ιουλίου, τα ποσά θα είναι πολύ μεγαλύτερα των χιλίων ευρώ.

Τέλος, σε περίπτωση ο “τυχερός” έχει βεβαιωμένες ή ληξιπρόθεσμες οφειλές, τότε το ποσό θα συμψηφίζεται με αυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πάνος Γερμανός: H νέα αιφνιδιαστική κίνηση του επιχειρηματία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κυκλώνουν τη Θεσσαλονίκη οι Ρώσοι. Παρασκήνιο από τις νέες Business των Μοσχοβιτών

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τόνια Βασιλοπούλου (St. George Lycabettus): «Ο τουρισμός δείχνει να έχει μια δυναμική»