Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Πώς η καριέρα του δισεκατομμυριούχου CEO της Uber ξεκίνησε με ένα μόνο tweet

Ryan Graves

Η καριέρα του Ryan Graves στην πασίγνωστη εταιρεία Uber ξεκίνησε με ένα tweet.

Τον Ιανουάριο του 2010, όταν η Uber δεν είχε κλείσει ούτε ένα χρόνο λειτουργίας, ο Travis Kalanick, ο τότε CEO της εταιρείας, έκανε το εξής tweet: “Ψάχνω για μάνατζερ προϊόντων ή και για προγραμματιστή επιχείρησης, για την ανάπτυξη μιας επιχείρησης που θα αφορά μια υπηρεσία που βασίζεται στην τοποθεσία…Κάποια συμβουλή;” Ο Graves είδε τo tweet του Kalanick και απάντησε: “Εδώ είναι μια συμβουλή, στείλτε μου μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :)”, προσθέτοντας και τη διεύθυνσή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Κι έτσι ξεκίνησε η γνωριμία τους, που έμελλε να κάνει τον Graves δισεκατομμυριούχο.

Το 2010, η εργασιακή εμπειρία του Graves περιλάμβανε μια θέση διαχειριστή βάσεων δεδομένων στη General Electric και μια θέση στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων στην Foursquare, την οποία κατέκτησε με το να εργάζεται δωρεάν για την εταιρεία.

Ο Kalanick πιθανώς ακολούθησε τον Graves μετά το αρχικό του tweet και ο Graves έγινε ο πρώτος μισθωτής της Uber. Ο Graves ήταν γνωστός καθ ‘όλη τη διάρκεια του χρόνου του στην Uber ως “ο Mr. Nice Guy”, σε αντίθεση με την επιθετική προσωπικότητα του Kalanick, και λέγεται ότι του άρεσε πολύ η ομάδα της Uber και η τεχνολογική κοινότητα.

Ο Graves παραιτήθηκε από την Uber προ ολίγων ημερών, αλλά η μη συμβατική του δουλειά τον οδήγησε σε μία από τις πιο μακροχρόνιες θητείες που υπήρξαν στην Uber. Ο ίδιος, μάλιστα, “καταδίκασε” τον Kalanick, ο οποίος παραιτήθηκε ως CEO νωρίτερα αυτό το έτος. Ο Graves προσλήφθηκε πρόσφατα ως ανώτερος αντιπρόεδρος της παγκόσμιας επιχείρησης, αλλά κατέχει κάποια θέση στην Uber, ακόμη και για σύντομο χρονικό διάστημα, ως γενικός διευθυντής, προτού παραδώσει τα ηνία πίσω στον Kalanick.

“Η πρώτη μέρα του Ryan Graves ήταν η 1η Μαρτίου και ξεκίνησε πολύ δυναμικά”, γράφει ο Kalanick σε μια ανάρτηση στο blog που αναφέρει την προέλευση της Uber. “Από τη μέρα που ξεκίνησε, περνούσαμε περίπου 15-20 ώρες την εβδομάδα δουλεύοντας μαζί. Έμαθε γρήγορα το παιχνίδι εκκίνησης και δούλεψε πάρα πολύ σκληρά για να χτίσει την ισχυρή ομάδα της Uber και να εκτοξεύσει την επιτυχία της”.

Ο Chris Sacca, ένας πρώιμος επενδυτής στην Uber, έγραψε αρκετά λαμπρά tweets σχετικά με τον Graves μετά την είδηση ότι παραιτείται. Οι δυο τους είναι μακροχρόνιοι φίλοι. Ο Graves ήταν απόλυτα απών σε όλη τη διάρκεια των έξι τελευταίων μηνών της Uber. Παρότι έφυγε από την εταιρεία, εξακολουθεί να ασχολείται με το κυνήγι του νέου CEO της Uber.

Ο Graves έχει σήμερα καθαρή αξία 1,58 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη Forbes.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς έβγαζε χρήματα ο Elon Musk πριν γίνει δισεκατομμυριούχος;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O CEO της Airbnb μας συμβουλεύει πώς να ξεκινάμε τη μέρα μας

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτοί οι 8 CEOs καινοτομούν και αλλάζουν τον τρόπο που δουλεύουμε