• Business

    Συνεχίζεται η πίεση του Σόιμπλε στον Ντράγκι για να βάλει σύντομα τέλος στην ποσοτική χαλάρωση

    Σόιμπλε


    Συνεχίζεται η «επίθεση» του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προς τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, με αφορμή την χαλαρή νομισματική πολιτική της τράπεζας.

    Ο κ. Σόιμπλε επιμένει πως η χαλαρή νομισματική πολιτική δημιουργεί νέα ρίσκα για την παγκόσμια οικονομία, η οποία υποφέρει ακόμα από τις επιπτώσεις της κρίσης του 2008.

    Για τον λόγο αυτό, ο κ. Σόιμπλε ζήτησε για μια ακόμα φορά από τον κ. Ντράγκι, να παρουσιάσει έγκαιρα μια στρατηγική εξόδου από την πολιτική που ακολουθείται από την ΕΚΤ.

    Κάτι τέτοιο, φυσικά, θα επηρέαζε και την Ελλάδα, η οποία ελπίζει πως η ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας θα της επιτρέψει να μπει προσωρινά στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, το οποίο θα δώσει ώθηση στις τράπεζες και θα αποτελέσει την αρχή για την λήξη των capital controls.

    Τα νέα πυρά του Σόιμπλε προς τον Μάριο Ντράγκι έρχονται μια εβδομάδα μετά την απάντηση του κεντρικού τραπεζίτι πως «είναι ειρωνικό να ακούμε αυτά τα σχόλια από ανθρώπους που υπερασπίζονται την ανεξαρτησία της νομισματικής πολιτικής».

    Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Σόιμπλε προειδοποίησε πως μια αποτυχία να προστατευτεί η οικονομία από μελλοντικά οικονομικά σοκ μπορεί να προκαλέσει αναταράξεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κικίλιας : Η Κυβέρνηση Τσίπρα εξακολουθεί να ζει σε ένα δικό της παράλληλο κόσμο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Βόμβα από τον εκπρόσωπο του Σόιμπλε: Η δεύτερη αξιολόγηση δεν έχει ολοκληρωθεί

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Όλα όσα φέρνει το νέο Μνημόνιο για Κυριακές, ΔΕΗ, επιδόματα, φάρμακα και εργασιακά



    ΣΧΟΛΙΑ