Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Προεκλογικό άρωμα και πανικό της Κυβέρνησης βλέπει στο διάγγελμα Τσίπρα η ΝΔ

Οι κ. κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης στη Βουλή

Ως προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης χαρακτηρίζουν οι επιτελείς της Πειραιώς το διάγγελμα Τσίπρα σχετικά με το μοίρασμα του μερίσματος του 1,4 δις ευρώ. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι η κίνηση του πρωθυπουργού να προχωρήσει στο διάγγελμα καταδεικνύει τη δύσκολη θέση που βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου με τις νέες αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του υπουργού Εθνικής Άμυνας σχετικά με τη πώληση αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

«Είναι πλέον εμφανές ότι το αφήγημα λάσπης και κατασυκοφάντησης που επιχείρησε το Μέγαρο Μαξίμου στοχοποιώντας τη σύζυγο του προέδρου της ΝΔ δεν του βγήκε», είναι το σχόλιο στενού συνεργάτη του προέδρου της ΝΔ στο mononews.gr.

Σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς, η κυβέρνηση ευρισκόμενη μπροστά στα αδιέξοδα της πολιτικής που ακολουθεί επενδύει σε ένα νέο αφήγημα ότι «δήθεν είναι κόμμα των φτωχών, έναντι της Δεξιάς, της διαπλοκής και του παλαιού κατεστημένου».

Όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές, η φράση περικλείει και το νόημα του διαγγέλματος του κ. Τσίπρα. «Ο κ. Τσίπρας κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και περισσότερους και μετά παίζει θέατρο ότι νοιάζεται γι’ αυτούς», τονίζουν επιτελείς της Πειραιώς.
Μάλιστα πηγές της “γαλάζιας” παράταξης κάνουν λόγο για «θράσος του κ. Τσίπρα να παρουσιάσει ως δώρο στους συνταξιούχους την επιστροφή των εισφορών τους που έχει ήδη επιδικάσει υπέρ τους η Δικαιοσύνη και να υποσχεθεί μπόνους στα τιμολόγια της Δ.Ε.Η. λόγω της αποτυχίας του να την εξυγιάνει».

Πάντως από τη ΝΔ σημειώνουν ότι «το υπερπλεόνασμα είναι η ομολογία της αποτυχημένης πολιτικής της κυβέρνησης: Προκύπτει από τους αχρείαστους φόρους που έχει βάλει ο κ. Τσίπρας».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ήδη καταθέσει στο δημόσιο διάλογο την πρότασή του για το που πρέπει να κατευθυνθεί το κοινωνικό μέρισμα. Στη ΝΔ δεν εμφανίζονται να έχουν διάθεση να ανοίξουν ακόμη τα χαρτιά τους για το αν πρόκειται να ψηφίσουν την πρόταση της κυβέρνησης για το μοίρασμα του κοινωνικού μερίσματος.

Πάντως η θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να είναι δύσκολη καθώς σε αντίθεση με πέρυσι η πρόταση της κυβέρνησης έχει τη συγκατάθεση των δανειστών.
Τέλος, στην Πειραιώς θεωρούν ότι “η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή” και αυτό φαίνεται και από το διάγγελμα του κ. Τσίπρα το οποίο έχει άρωμα εκλογικών παροχών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΝΔ: Τα δώρα του Τσίπρα προέρχονται από τα 14,5 δισ. ευρώ που άρπαξε από τους Έλληνες
 
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αδ. Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας είναι μάγος! Η ανάπτυξη πέφτει έξω και αυτός βγάζει υπεραπόδοση!
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τσακαλώτος: Δεν ισοπεδώσαμε, απλά «ζορίσαμε» τη μεσαία τάξη!