• Business

    Wall Street: Ο Dow Jones αψήφισε τον κυκλώνα Ίρμα – Μικτή εικόνα στην Ευρώπη

    • NewsRoom


    Με την προσοχή τους στραμμένη στον κυκλώνα Ίρμα ήταν στραμμένη η Wall Street, με τον Dow Jones πάντως να καταφέρνει να κλείνει σε θετικό έδαφος στη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

    Ο κυκλώνας κατευθύνεται προς την Κούβα, ενώ αναμένεται να χτυπήσει τη Φλόριντα το βράδυ μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής. Οι Αρχές περιμένουν πως το πέρασμά της Ίρμα θα είναι από τα πλέον καταστροφικά.

    Την ίδια ώρα, το Αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε την αποδέσμευση 15,2 δισ. ευρώ για τους πληγέντες του τυφώνα Χάρβεϊ και την παράταση του δανεισμού του κράτους έως τον Δεκέμβριο. Παράλληλα, ο Τραμπ βρήκε κοινή γραμμή με τους Δημοκρατικούς για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης και την εξεύρεση μιας μόνιμης λύσης για το ανώτατο όριο δημοσίου χρέους, κατηγορώντας το κόμμα του για «απερίσκεπτη συμπεριφορά».

    Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones έκλεισε στις 21.798,28 μονάδες με άνοδο 0,06%. Αντίθετα, με πτώση έκλεισαν οι S&P 500 (-0,15%) και Nasdaq (-0,59%).

    Στην Ευρώπη, οι αγορές δέχθηκαν πιέσεις στον αντίκτυπο τόσο του κυκλώνα Ίρμα όσο και των χθεσινών ανακοινώσεων της ΕΚΤ για το μέλλον του QE.

    Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,15%. Σε επίπεδο εβδομάδας υποχώρησε κατά 0,17%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,26%, ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,06% ενώ ο γερμανικός DAX γνώρισε άνοδο 0,08%.

    Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,27% και ο ισπανικός IBEX 35 κατά 0,10% και ο πορτογαλικός PSI 20 κατέγραψε άνοδο 0,54%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΧΑ: Βουτιά κοντά στο όριο των 800 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη – Χαμένος της ημέρας ο Ε. Στασινόπουλος



    ΣΧΟΛΙΑ