• Business

    Με μια ισορροπημένη συνεδρίαση έκλεισε η εβδομάδα στη Wall Street

    • NewsRoom
    Wall Street


    Σταθεροποιητικές τάσεις κατέγραψαν οι σημαντικότεροι δείκτες της Wall Street, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

    Το κλίμα επηρεάστηκε κυρίως από την άρνηση του γερουσιαστή ΜακΚέιν να ψηφίσει το  σύστημα υγείας που παρουσίασαν οι Ρεπουμπλικανοί, από την άνοδο των μετοχών των αεροπορικών εταιρειών και των εταιρειών που  ασχολούνται με την Άμυνα, εξ αιτίας της συνεχιζόμενης διεθνούς έντασης κυρίως μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας (η επιθετική ρητορική του Κιμ Γιονγκ Ουν επηρέασε αρνητικά τα futures των μετοχικών δεικτών του αμερικανικού χρηματιστηρίου), αλλά και από την πίεση που δέχτηκε επί ημέρες η μετοχή της Apple, κι η οποία πίεση αποδίδεται στις κακές κριτικές που έλαβε το νέο προϊόν της εταιρείας, iPhone8.

    Έτσι, ο Dow Jones έκλεισε με οριακή πτώση 0,04% στις 22,349.59 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,06% ενώ ο Nasdaq, αφού άλλαξε αρκετές φορές πρόσημο, έκλεισε με κέρδη 0,07%.

    Στην Ευρώπη, οι χρηματαγορές κινήθηκαν στον απόηχο της ομιλίας Ντράγκι. Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επικέντρωσε την ομιλία του στην ανάγκη καταπολέμησης της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «η ανεργία των νέων και η παραγωγικότητα συνδέονται. Όταν οι επιχειρήσεις γίνονται πιο παραγωγικές, είναι πιο πιθανό να απασχολήσουν νέους ανθρώπους. Και όταν οι νέοι έχουν τέτοιες ευκαιρίες, μπορούν να αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους, ενισχύοντας την παραγωγική ανάπτυξη, η οποία μεταξύ άλλων ωφελειών για την κοινωνία, οδηγεί σε υψηλότερους μισθούς.»

    Ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 κέρδισε 0,09%, ο γερμανικός DAX σημείωσε πτώση 0,06% ενώ ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε κέρδη 0,27%. Ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στο +0,17%, ο ελβετικός SMI σημείωσε άνοδο 0,42%, ο  ισπανικός IBEX 35 ενισχύθηκε κατά 0,05% και ο πορτογαλικός PSI 20 σημείωσε κέρδη 0,08%. Τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψε ο βρετανικός FTSE 100, που ενισχύθηκε κατά 0,64%

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με άνοδο έκλεισε την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας το Χρηματιστήριο Αθηνών



    ΣΧΟΛΙΑ