Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Τράπεζα Κύπρου: Επέστρεψε στα κέρδη το 2016, για πρώτη φορά μετά από την οικονομική κρίση

Τράπεζα Κύπρου

Καθαρά κέρδη 64 εκατ. ευρώ κατέγραψε το 2016 η Τράπεζα Κύπρου, επιστρέφοντας για πρώτη φορά στα κέρδη από το 2013 όταν και ξέσπασε η οικονομική κρίση στην Κύπρο.

Όπως αναφέρει η Τράπεζα Κύπρου στα επίσημα ετήσια αποτελέσματά της, το 2016 κατάφερε να μειώσει τα δάνεια της σε καθυστέρηση πέρα των 90 ημερών κατά 3,0 δισεκατομμύρια σε ετήσια βάση ή 27%, αποπλήρωσε την έκτακτη ρευστότητα, με τις καταθέσεις να αυξάνονται κατά €2,3 δισ σε ετήσια βάση. Έτσι, ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις να υποχωρεί για πρώτη φορά, μετά το κούρεμα καταθέσεων το 2013 κάτω από το 100% και ειδικότερα στο 94% σε σύγκριση με 102% το 2015.

Με την δημοσίευση των επίσημων αποτελεσμάτων της για τη χρήση του 2016 η τράπεζα επιβεβαίωσε τα όσα είχε ανακοινώσει προκαταρκτικά οικονομικά της αποτελέσματα την 1η Μαρτίου. Η μοναδική διαφοροποίηση αφορούσε τον Δείκτης Κεφαλαίου Κοινών Μετοχών Κατηγορίας 1 (CET1) που ανήλθε στο 14,5% στις 31 Δεκεμβρίου 2016, σε σύγκριση με 14,7% όπως είχε ανακοινωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εάν δεν κλείσουν γρήγορα την αξιολόγηση δεν μας σώζει τίποτα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κεραυνοί από την Χουριέτ: Οι Έλληνες καρκινοπαθείς έρχονται στην Τουρκία για την θεραπεία τους

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ευάγγελος Μυτιληναίος: H μεγάλη έκπληξη της Protergia. Στην 1η θέση ανάμεσα στους ιδιώτες προμηθευτές ρεύματος