Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Πέρα από κάθε προσδοκία τα κέρδη της JP Morgan για το α’ τρίμηνο του 2017

Το πρώτο τρίμηνο του 2017 αποδείχθηκε καλύτερο από το αναμένομενο για τον αμερικανικό τραπεζικό κολοσσό JP Morgan, καθώς με βάση τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε, τα κέρδη ανά μετοχή ύψους 1,65 δολαρίων, είναι αρκετά αυξημένα σε σύγκριση με τα κέρδη ύψους 1,52 δολ./μετοχή που ήταν η πρόβλεψη των αναλυτών.

Ειδικότερα, τα καθαρά έσοδα κυμάνθηκαν 24,68 δισ. δολάρια οριακά κάτω της εκτίμησης για 25,5 δισ., με τα καθαρά κέρδη ωστόσο -που διαμορφώθηκαν στα 6,45 δισ. δολάρια- ξεπέρασαν κατά 25% τη μέση εκτίμηση των αναλυτών.

Ακόμη, ώθηση στα αποτελέσματα έδωσε το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής με 17% αύξηση στα έσοδα. Το τμήμα λιανικής της τράπεζας, αν και μεγαλύτερο από πλευράς εσόδων κατέγραψε πτώση 39% στις προμήθειες εξαιτίας της αύξησης των επιτοκίων.

Η απόδοση ιδίων κεφαλαίων διατηρήθηκε στο 11%, όσο και στο τέταρτο τρίμηνο. Το ποσοστό αυτό όμως είναι καλύτερο από το 9% που είχε καταγραφεί στο αντίστοιχο α’ τρίμηνο του 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΔΕΣΦΑ: Υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με την Αλβανική ALBGAZ για τον TAP

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΕΗ: Στα 2,2 δισ. ευρώ οι απλήρωτοι λογαριασμοί το πρώτο δίμηνο του 2017

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το μεγάλο μυστικό της Alpha Bank (σύμφωνα με την Goldman Sachs)