Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Sunlight: Το μεγάλο στοίχημα που κέρδισε ο Π. Γερμανός

Πάνος Γερμανός. Επιχειρηματίας

Πάνος Γερμανός. Επιχειρηματίας. Βασικός μέτοχος Sunlight & Public

Ο Πάνος Γερμανός έχει να επιδείξει μια σειρά από επιτυχημένες επενδυτικές κινήσεις. Από την αλυσίδα Γερμανός που πούλησε στην Cosmote και τα καταστήματα Public μέχρι την Play, την εταιρεία κινητής τηλεφωνία στην Πολωνία που αναπτύσσεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Για πολλούς όμως η πιο επιτυχημένη είναι η Συστήματα Sunlight, την οποία εξαγόρασε το 1991. Η βιομηχανία επαγγελματικών συσσωρευτών (μπαταρίες) με σταθερά και αθόρυβα βήματα κατάφερε να ανακάμψει από τις ζημιές που εμφάνιζε στην αρχή της κρίσης και πλέον βρίσκεται στις κορυφαίες εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας, κατακτώντας τον σεβασμό και την αναγνώριση των διεθνών αγορών.

Πολλοί μάλιστα μιλούν για ένα μικρό θαύμα και θεωρούν πως πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και πυξίδα για την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις.

Η περσινή χρονιά σε αντίθεση με τις περισσότερες παραγωγικές μονάδες ήταν από τις καλύτερες στην ιστορία της, καθώς έκλεισε με αύξηση 60% στον αριθμό των παραγγελιών, EBITDA 17,2 εκατ. ευρώ και μερίδιο 9% στην παγκόσμια αγορά μπαταριών έλξης.

Ακόμη και στα δύσκολα χρόνια της κρίσης δεν σταμάτησε να επενδύει στην παραγωγή και στην έρευνα καινοτόμων λύσεων, προκειμένου να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της.

Ο Πάνος Γερμανός, ως έξυπνος και ικανός επιχειρηματίας γνωρίζει τη σημασία της καινοτομίας και έχει δείξει διαχρονικά πως φροντίζει να επενδύει πάνω της.

Σε νέες επενδύσεις αναμένεται να κατευθυνθούν σε μεγάλο βαθμό και τα κεφάλαια ύψους 50 εκατ. ευρώ που φιλοδοξεί να αντλήσει η εταιρεία μέσω της οργανωμένης αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 36 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 50 εκατ. ευρώ που θα συγκεντρωθούν, θα αξιοποιηθούν για την αποπληρωμή τραπεζικού δανεισμού αλλά και για την χρηματοδότηση νέων επενδυτικών κινήσεων, στις οποίες περιλαμβάνεται η ίδρυση δύο θυγατρικών στο εξωτερικό.

Ένα μέρος των κεφαλαίων θα παραμείνουν στα ταμεία και θα είναι διαθέσιμα για μελλοντικές πρωτοβουλίες.

Η αυλαία για τις ομολογίες της Sunlight ανοίγει σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Ιουνίου και τα βλέμματα της επενδυτικής κοινότητας είναι στραμμένα πάνω τους.

Πολλά χαρτοφυλάκια, με δεδομένη την υποχώρηση στα επιτόκια των καταθέσεων στρέφονται στις σημαντικά μεγαλύτερες αποδόσεις που προσφέρουν οι ποιοτικές εκδόσεις εταιρικών ομολόγων.

Η επιτυχία της έκδοσης πάντως θεωρείται εξασφαλισμένη καθώς ο μητρικός όμιλος της Olympia Development έχουν ήδη εγγυηθεί για την κάλυψή της.

Να σημειωθεί πως το εύρος της απόδοσης του ομολόγου έχει οριστεί μεταξύ 4,20% και 4,70% ενώ συντονιστές της δημόσιας προσφοράς είναι οι Alpha Bank, Eurobank και Euroxx Χρηματιστηριακή, ενώ σύμβουλος έκδοσης ορίστηκε η Euroxx Χρηματιστηριακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτη φωτιά σε πύργο 27 ορόφων στο Λονδίνο – Φόβοι για εγκλωβισμένους και τραυματίες (video+pics)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κ. Μαχαίρας στο mononews.gr: «Πήγα στη ΜΕΤΡΟ γιατί πιστεύω στις προοπτικές της»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πάνος Γερμανός: Μεταξύ 4,2% και 4,7% το εύρος επιτοκίου του ομολογιακού δανείου της Sunlight