• Business

    Σοκ από τις νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο του ΑΔΜΗΕ: Πάνω από 650.000 ευρώ «έφαγαν» τα 2 golden boys

    Μπλάνας ΑΔΜΗΕ

    Ιωάννης Μπλάνας, Διευθύνων Σύμβουλος ΑΔΜΗΕ


    Νέα διάσταση παίρνει το σκάνδαλο με τους «χρυσούς» μισθούς των golden boys του ΑΔΜΗΕ, τον πρώην πρόεδρο Μανώλη Κορωνιωτάκη και τον CEO Ιωάννη Μπλάνα, οι οποίοι αναγκάστηκαν σε παραίτηση έπειτα από την απόκάλυψη ότι κατάφεραν, μέσα από ένα παραθυράκι του νόμου, να καρπωθούν ένα μεγάλο ποσό. και μάλιστα αναδρομικά, από την επιχείρηση.

    Η υπόθεση είχε έρθει στο φως από τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Σκρέκα, ο οποίος είχε καταθέσει ερώτηση σχετικά με καταγγελείες περί καταβολής αναδρομικών ύψους 100.000 ευρώ για την τότε διοίκηση του ΑΔΜΗΕ. Μόνο που η δημοσίευση του ισολογισμού του ΑΔΜΗΕ έρχεται να δώσει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, αυξάνοντας το ποσό που απέσπασαν τα δύο στελέχη σε δισθεόρατα ύψη!

    “Στα τέλη του 2016 πραγματοποιήθηκε καταβολή συμπληρωματικών αμοιβών σε πρώην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (στον Πρόεδρο και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο) συνολικού κόστους 500 χιλ. ευρώ περίπου”, αναφέρει ο ισολογισμός του ΑΔΜΗΕ.

    Αν και ο κ. Κορωνιωτάκης έχει αποσυρθεί από την εταιρεία και έχει επιστέψει τα χρήματα που πήρε, δεν ισχύει το ίδιο και για τον κύριο Μπλάνα, ο οποίος αρνείτε τις κατηγορίες. Ο κ. Μπλάνας διαθέτει ακόμα και εταιρικό ατοκίνητο από τον ΑΔΜΗΕ, ενώ έχει επιστρέψει κανονικά στη θέση του ως διευθυντής της εταιρείας.

    Για την υπόθεσή του βρίσκεται σε εξέλιξη  νομική διαδικασία, με τον Ι. Μπλάνα να έχει ως ισχυρό επιχείρημα υπέρ του ότι υπάρχει ψηφισμένος νόμος από τα τέλη του 2015 για την άρση του πλαφόν στις αμοιβές των διοικήσεων των ΔΕΚΟ.

    Εκτός από τα αναδρομικά, τα δύο πρώην μέλη της διοίκησης εισέπρατταν ως κανονικές αμοιβές από τη συμμετοχή τους στο ΔΣ του ΑΔΜΗΕ ως εκτελεστικά μέλη ποσό της τάξης των 78 χιλιάδων ευρώ ετησίως με βάση τις ετήσιες καταστάσεις της εταιρείας.

    Δηλαδή η πρώην διοίκηση του ΑΔΜΗΕ είχε κοστίσει πέρυσι στην εταιρεία το ιλιγγιώδες ποσό των 656 χιλιάδων ευρώ.

    Το σίγουρο είναι πως η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ, υπό την ηγεσία του κ. Μπλάνα, κατάφερε να κάνει μια κερδοφόρα εταιρεία να καταγράψει για πρώτη φορά αρνητικά αποτελέσματα, έχοντας καθαρές ζημιές 2,67 εκατ. ευρώ το 2016, όταν το 2015 είχε κέρδη 35,5 εκατ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άρθρο-παρέμβαση: Οι τραπεζίτες να στείλουν τώρα τις υποθέσεις Λεμονή και Γκρίσιν στην Εισαγγελέα κ. Ελένη Τουλουπάκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κομισιόν: Επιστρέφουν σήμερα στην Αθήνα οι Θεσμοί – Αύριο ξεκινούν οι συζητήσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κομισιόν: Επιστρέφουν σήμερα στην Αθήνα οι Θεσμοί – Αύριο ξεκινούν οι συζητήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ