Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Το σύστημα της κλήρωσης των αποδείξεων θα εφαρμοστεί από Σεπτέμβρη

POS

Από Σεπτέμβρη θα εφαρμοστεί εν τέλει το σύστημα της κλήρωσης των αποδείξεων, και όχι από τον Αύγουστο όπως προβλεπόταν μέχρι τώρα. Η ανακοίνωση αυτή πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη, στη Βουλή από την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, ανακοινώνοντας και ότι μία από τις 13 τροπολογίες που κατατέθηκαν χθες στη Βουλή προβλέπει ότι στα έπαθλα των κληρώσεων δεν θα επιβάλλεται ο φόρος που παρακρατείται στα κέρδη από τυχερά παιχνίδια.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες ωστόσο, στο υπουργείο Οικονομικών δεν έχουν καταλήξει ακόμα στον τρόπο που θα γίνονται οι κληρώσεις. Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε μία κλήρωση κάθε μήνα και είχε προβλεφθεί να μοιραστούν 12 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο στους τυχερούς. Η ιδέα ήταν να κερδίζουν 1.000 τυχεροί από 1.000 ευρώ ο καθένας (1 εκατομμύριο το μήνα). Αλλά για φέτος, όταν θα ξεκινά το σύστημα τα 3/4 του έτους θα έχουν παρέλθει. Στο οικονομικό επιτελείο κάνουν σκέψεις και για έξτρα κληρώσεις, πέραν από τις μηνιαίες, για αποδείξεις που ήδη εκδίδονται ή και έχουν εκδοθεί από τις αρχές του έτους, με περισσότερους νικητές που έκαναν τις αγορές τους στο οκτάμηνο του 2017.

Βασική επιδίωξη ήταν να μπορούν να μπουν στη λοταρία όλες οι αποδείξεις, εφόσον γίνονται μέσω τραπέζης ή μέσω καρτών. Το ζήτημα που προκύπτει όμως είναι πώς θα στέλνουν οι τράπεζες τα στοιχεία των αποδείξεων που πληρώθηκαν με κάρτα. Από την άλλη, τους «κυνηγούς των αποδείξεων» διευκολύνει και η δια νόμου πλέον επέκταση από σήμερα της υποχρέωσης αποδοχής πληρωμών με POS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η friends4media Group εξαγόρασε το Quizdom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: POS: Νέα εγκύκλιος. Δεν πληρώνουν πρόστιμο όσοι έχουν υποβάλει αίτημα απόκτησης τους

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λεωνίδας Φραγκιαδάκης: Μπήκαν οι υπογραφές με OTP για την Banca Romaneasca