• Business

    Συνεργασία-έκπληξη από τον ΠΣΕ: Οι εξαγωγείς στη νέα εποχή


    Δυναμική είσοδο στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου κάνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, ο οποίος αποφάσισε να δημιουργήσει προφίλ στη μεγαλύτερη B2B πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου alibaba.com. Εκεί θα καταχωρήσει τα προϊόντα των μελών του συνδέσμου που το επιθυμούν, με πολύ χαμηλό κόστος.

    Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, η νέα καινοτόμα υπηρεσία αναμένεται να βοηθήσει τους εξαγωγείς να τονώσουν τις εξαγωγές τους, καθώς μέσα από την πλατφόρμα της Alibaba θα μπορέσουν να έλθουν σε επαφή και να δημιουργήσουν συνεργασίες με πιθανούς πελάτες σε όλο τον κόσμο.

    Προϋπόθεση για όσους θέλουν να ενταχθούν στη νέα υπηρεσία και να επωφεληθούν από τις δυνατότητές της για ένα χρόνο, είναι η εγγραφή τους στην πλατφόρμα του Συνδέσμου.

    Το μεγάλο κίνητρο για την ένταξη στη πλατφόρμα του ΠΣΕ στην Alibaba είναι το χαμηλό κόστος. Στην περίπτωση που κάποιος θέλει να ενταχθεί από μόνος του, θα πρέπει να καταβάλει πάνω από 10.000 ευρώ το χρόνο, ενώ τώρα η ετήσια επένδυση που θα πρέπει να καταβάλει ξεκινά από μόλις 550 ευρώ!

    Η κίνηση του ΠΣΕ να επεκταθεί στο ηλεκτρονικό εμπόριο δεν είναι τυχαία. Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν πως οι ηλεκτρονικές πωλήσεις αναπτύσσονται ραγδαία σε όλο τον κόσμο δεν θα μπορούσαν να απέχουν από αυτό τον τομέα οι ελληνικές εξαγωγές.

    Με δεδομένη μάλιστα την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν οι Έλληνες εξαγωγείς, με πολύ επιτυχία θεωρείται αναγκαία και η επένδυση στο e-commerce.

    Να σημειωθεί πως οι ελληνικές εξαγωγές αναπτύσσονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς και στη διάρκεια της φετινής χρονιάς ενώ διεθνείς οργανισμοί προβλέπουν περαιτέρω αύξησή τους τα επόμενα χρόνια, με αιχμή τους κλάδους των τροφίμων και των χημικών.

    Τη δυναμική του χώρου έρχεται να επιβεβαιώσει και η πρόσφατη έρευνα της Euler Hermes, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες πιστώσεων στον κόσμο για τις προοπτικές και τις δυνατότητες της χώρας μας.

    Μάλιστα, οι οικονομολόγοι της εταιρείας κάνουν λόγο για τεράστια περιθώρια επέκτασης των ελληνικών εξαγωγών, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα εφαρμοστούν πολιτικές που θα αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και θα άρουν τα εμπόδια που σήμερα υπονομεύουν την προοπτική των επιχειρήσεων.

    Σύμφωνα με την έρευνα, η Ελλάδα μπορεί να αναμένει κέρδη από τις εξαγωγές της τάξεως των 3,4 δισ. Ευρώ (!) από τη νέα χρονιά λόγω της αυξανόμενης ζήτησης από τις βασικές αγορές του εξωτερικού που κατευθύνονται τα ελληνικά προϊόντα, όπως η Ιταλία, η Γερμανία και η Κύπρος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η κεφαλαιοποίηση της Alibaba, μεγαλύτερη από της Amazon

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eurogroup: Θετική η πρόοδος της Ελλάδας, «αγκάθι» τα «κόκκινα» δάνεια



    ΣΧΟΛΙΑ