• Business

    Το πετρέλαιο παρέσυρε σε πτώση τη Wall Street – Μαύρη μέρα και για την Ευρώπη

    Wall Street


    Η νέα βουτιά της τιμής του αργού πετρελαίου επηρέασε την Wall Street η οποία σημείωσε σημαντικές απώλειες.

    Το αργό κινήθηκε σε χαμηλά 9 ετών, παρασύροντας σε αρνητικό έδαφος τις μετοχές του κλάδου της ενέργειας. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι δηλώσεις του προέδρου της Boston Fed, Eric Rosengren ότι τα χαμηλά επιτόκια δημιουργούν πραγματικές ανησυχίες για τον χρηματοοικονομικό κλάδο, πρόσθεσαν περισσότερο άγχος στους επενδυτές.

    Έτσι, ο  Dow Jones υποχώρησε στις 21.467,14 μονάδες, σημειώνοντας πτώση -0,29%, ο S&P 500 υποχώρησε στις 2.437,03 μονάδες, με πτώση 0,67%, ενώ ο Nasdaq
    υποχώρησε στις 6.188,03 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,82%.

    Με σημαντικές απώλειες τερμάτισαν τις συναλλαγές και στην Ευρώπη.

    Στη Βρετανία, ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney, δήλωσε ότι οι αδύναμες μισθολογικές αυξήσεις εγείρουν ερωτήματα αναφορικά με την ισχύ των εγχώριων πληθωριστικών πιέσεων. Ωστόσο, παραμένει αβέβαιος για το πως μπορεί να ανταποκριθεί η οικονομία στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ για το Brexit.

    Ο Euro Stoxx 600 έχασε 0,70%, ο γερμανικός DAX σημείωσε πτώση 0,58%, ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε κατά 0,32% ενώ ο βρετανικός FTSE 100 έπεσε κατά 0,68%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB έχασε 0,97% και ο ισπανικός υπέστη απώλειες 0,95%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Υψηλά διετίας για το ΧΑ χωρίς την στήριξη των τραπεζικών μετοχών



    ΣΧΟΛΙΑ