• Business

    Τραμπ: Τεράστια μείωση φόρων για τις αμερικανικές επιχειρήσεις

    • NewsRoom
    Τραμπ


    Ανακοινώθηκε τελικά το αρχικό σχέδιο του Λευκού Οίκου για την φορολογική μεταρρύθμιση που περίμενε όλη η αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών και αποτελούσε μια από τις κύριες υποσχέσεις της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ.

    Η παρουσίαση του σχεδίου έγινε από τον επικεφαλής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου Γκάρι Κον και τον υπουργό Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, ο οποίος νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει τη μεταρρύθμιση ως τη μεγαλύτερη περικοπή φόρων στην ιστορία των ΗΠΑ.

    Όπως αναμενόταν, ο συντελεστής φορολόγησης των κερδών μειώνεται στο 15%  από 35% για τις εταιρείες, τις μικρές επιχειρήσεις και τα συνεργατικά σχήματα.

    Παράλληλα, επιβάλλεται ένας εφάπαξ φόρος στα περίπου 2,6 τρισ. ευρώ κέρδη που έχουν «παρκάρει» μεγάλες αμερικάνικες εταιρείες στο εξωτερικό.

    Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ προβλέπει επίσης ότι από εδώ και στο εξής τα κέρδη των αμερικάνικων εταιρειών που παράγονται από δραστηριότητες στο εξωτερικό δεν θα φορολογούνται. Με βάση τους υφιστάμενους κανονισμούς, τα κέρδη των αμερικάνικων εταιρειών υπάγονται σε φορολόγηση ανεξάρτητα από πού παράχθηκαν. Επιπλέον, προτείνεται η κατάργηση της εισφοράς 3,8% που επέβαλε στις μικρές επιχειρήσεις και τα εισοδήματα από επενδύσεις το Obamacare.

    Όσον αφορά τα φυσικά πρόσωπα, προτείνεται, μεταξύ άλλων, η μείωση των φορολογικών συντελεστών σε τρεις από επτά, με τον μικρότερο να είναι στο 10%, τον μεσαίο στο 25% και τον μεγαλύτερο να μειώνεται από το 39,6 στο 35%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προ των πυλών το μεγάλο δώρο του Τραμπ στις επιχειρήσεις – Η μεγαλύτερη μείωση φορολογίας στην ιστορία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ντόναλντ Τραμπ: «Η Ελλάδα βρίσκεται σε τόσο άθλια κατάσταση. Είναι φρικτό!»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ιβάνκα Τραμπ: Λάθος η απόφαση του πατέρα μου για τους Σύριους πρόσφυγες



    ΣΧΟΛΙΑ