• Business

    Μικτή εικόνα στη Wall Street, σε ιστορικό υψηλό το Λονδίνο λόγω της νέας πτώσης της στερλίνας

    Wall Street


    Μικτή ήταν η εικόνα της Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τον δείκτη Dow Jones να σπάει το ανοδικό του σερί, υποχωρώντας οριακά.

    Τα βλέμματα των επενδυτών σε όλο τον κόσμο ήταν στραμμένα στην Ιταλία και τη σύνοδο των G7, την πρώτη κατά την οποία συμμετέχει ως πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ. Από τα κύρια ζητήματα είναι η τρομοκρατία και τα ζητήματα εμπορίου, αλλά εξίσου σημαντική είναι και η συζήτηση για την κλιματική αλλαγή, θέμα για το οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εκφράσει διαφορετικές θέσεις από όσα είχαν συμφωνηθεί στο Παρίσι.

    Το τελευταίο ζήτημα, εξάλλου, συνδέεται κατά κάποιον τρόπο και με τα χθεσινά αποτελέσματα της συνάντησης στη Βιέννη, κατά το οποίο υπήρξε συμφωνία μεταξύ μελών και μη μελών του ΟΠΕΚ για τη συνέχιση της μείωσης της παραγωγής πετρελαίου, για εννέα ακόμη μήνες. Η απόφαση δεν ικανοποίησε τους επενδυτές, ενώ οδήγησε σε νέα διολίσθηση της τιμής του αργού.

    Στο ταμπλό της Wall Street, o  Dow Jones έκλεισε με οριακή πτώση 0,01% στις 21.080,28 μονάδες. Αντίθετα, S&P 500 (2.415,82 μονάδες, άνοδος 0,03%) και Nasdaq (6.210,19 μονάδες, άνοδος 0,08%) συνέχισαν για μια ακόμα φορά να κινούνται θετικά.

    Αντίθετα με την εικόνα στη Wall Street, με απώλειες τερμάτισαν τις συναλλαγές τους οι ευρωπαϊκοί δείκτες. Διαφορετική πάντως ήταν η εικόνα στο Λονδίνο, όπου η συνεχιζόμενη πτώση της αξίας της στερλίνας έδωσε νέα ώθηση στις μετοχές του FTSE 100.

    Το βρετανικό νόμισμα μειώθηκε καθώς μια νέα δημοσκόπηση δείχνει πως το προβάδισμα της Τερέζα Μέι συνεχίζει να μειώνεται, εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 8ης Ιουνίου.

    Ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό επίπεδο, ενισχυμένος κατά 0,40% στις 7.547 μονάδες.

    Κατά τ΄ άλλα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έχασε 0,21%. Ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,12% ενώ ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,18%. Στην περιφέρεια, ο  Ιταλικός FTSE MIB έκλεισε με απώλειες 0,38% ενώ ο ισπανικός  IBEX 35 με πτώση 0,31%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ήπια η άνοδος στο ΧΑ – Στο βάθρο η ΔΕΗ



    ΣΧΟΛΙΑ