Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Μιχάλης Τσαμάζ: Ανεβάζει τον πήχη για το 2017 – Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που επενδύουν

Μιχάλης Τσαμάζ.. OTE

Μιχάλης Τσαμάζ. Ετών 56. Επικεφαλής ΟΤΕ

Το μήνυμα ότι «το μέλλον ανήκει σε αυτούς που επενδύουν ακόμα κι όταν οι καιροί είναι δύσκολοι» έστειλε ο Πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ από το βήμα της ετήσιας Γενικής Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

«Προχωράμε δυναμικά την υλοποίηση του στρατηγικού μας πλάνου για την ανάπτυξη τηλεπικοινωνιακών υποδομών νέας γενιάς» ανέφερε χαρακτηριστικά, «με την υλοποίηση σημαντικού ύψους επενδύσεων για την ανάπτυξη τηλεπικοινωνιακών υποδομών νέας γενιάς, την ενίσχυση της θέσης της COSMOTE και της αξιοποίησης των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων του Οργανισμού για να δημιουργηθούν οι βάσεις που θα οδηγήσουν στην ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών επιδόσεων».

Μιλώντας στους μετόχους ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, τόνισε ότι το 2016 ήταν μια καλή χρονιά για τον όμιλο «ο οποίος εδραίωσε τη θέση του ως ο νούμερο 1 πάροχος κινητών και σταθερών επικοινωνιών στην Ελλάδα, ενώ κατέλαβε ηγετική θέση και στη συνδρομητική τηλεόραση σε ό,τι αφορά τον αριθμό των συνδρομητών.

Όπως τόνισε ο κ. Τσαμάζ όλα αυτά επιτεύχθηκαν κάτω από δύσκολες συνθήκες για τη χώρα, σε ένα ρευστό γεωπολιτικό κλίμα, μέσα στο οποίο ο Όμιλος έδειξε ότι μπορεί να φέρει αποτελέσματα. «Έτσι, για το 2017 ανεβάζουμε τον πήχη και θέτουμε τρεις βασικούς στόχους».

Οι τρείς στόχοι

Σύμφωνα με τη διοίκηση, ο όμιλος θα προχωρήσει δυναμικά στην υλοποίηση του στρατηγικού του πλάνου για την ανάπτυξη τηλεπικοινωνιακών υποδομών νέας γενιάς.

Παράλληλα, στόχος είναι και η διεύρυνση των δραστηριοτήτων. Μεταξύ αυτών , η παροχή προς τρίτους συμβουλευτικών υπηρεσιών ανάλυσης και χρήσης μεγάλων όγκων δεδομένων (big data analytics), η πρόσφατη επέκταση στις υπηρεσίες πληρωμών κ.α.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η πρόταση του δ.σ., που εγκρίθηκε από τη γ.σ., ήταν η διανομή αυξημένου (σε σχέση με τη χρήση του 2015) κατά 60% μερίσματος, στα 0,16 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Β. Μπίλλης στο mononews.gr: «Το ομόλογο εχέγγυο για την ανάπτυξη της Sunlight»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Παπάζογλου (EY Ελλάδας): «Βρισκόμαστε στον πάτο, το θέμα είναι για πόσο ακόμη…»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕΒέμπερ: Οι περικοπές στην Ελλάδα οφείλονται στις λάθος αποφάσεις του Τσίπρα