Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Με μεγάλες απώλειες επέστρεψε από την αργία της Δευτέρας η Wall Street – Σε πτώση και η Ευρώπη

Wall Street

Με ισχυρές απώλειες επέστρεψε από την αργία της Labor Day η Wall Street, στην πρώτη συνεδρίαση μετά τη νέα πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, την ώρα που ο Κιμ Γιονγκ Ουν προειδοποιεί για “νέα δώρα”.

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών η Αμερικανίδα πρεσβευτής στον Οργανισμό Νίκι Χέιλι κατήγγειλε ότι το καθεστώς της Βόρειας Κορέας «παρακαλάει για πόλεμο».

Την ίδια ώρα, νέες αντιδράσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ προκαλεί η απόφαση του Τραμπ να καταργήσει το νόμο DACA για τους ανήλικες παράτυπους μετανάστες.

Η ανησυχία αποτυπώθηκε στο ταμπλό της Wall Street, με τον βιομηχανικός δείκτης Dow Jones να υποχωρεί στις 21.753,31 μονάδες (-1,07%). Ο δείκτης Nasdaq σημείωσε πτώση 0,93% ενώ ο S&P 500 υποχώρησε κατά -0,76%.

Με μικτά πρόσημα τερμάτισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα βλέμματα παραμένουν πάνω στις εξελίξεις στη κορεατική χερσόνησο.

Στο μέτωπο της οικονομίας, η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη παρέμεινε ισχυρή τον Αύγουστο και οι πιέσεις των τιμών αυξήθηκαν. Αντίθετα, η βρετανική οικονομία χάνει το momentum της καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για το Brexit.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,13%, ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,52%, ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,34% ενώ μόνος κερδισμένος ήταν ο γερμανικός DAX, που διαμορφώθηκε 0,18% υψηλότερα.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε πτώση 0,24%, ο ισπανικός IBEX 35 έχασε 0,62% και ο πορτογαλικός PSI 20 υποχώρησε κατά 0,53%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Με «σπριντ» στο τελευταίο μισάωρο το ΧΑ έσωσε τα προσχήματα και έπιασε ξανά τις 810 μονάδες