• Business

    Με μεγάλες απώλειες επέστρεψε από την αργία της Δευτέρας η Wall Street – Σε πτώση και η Ευρώπη

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με ισχυρές απώλειες επέστρεψε από την αργία της Labor Day η Wall Street, στην πρώτη συνεδρίαση μετά τη νέα πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, την ώρα που ο Κιμ Γιονγκ Ουν προειδοποιεί για “νέα δώρα”.

    Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών η Αμερικανίδα πρεσβευτής στον Οργανισμό Νίκι Χέιλι κατήγγειλε ότι το καθεστώς της Βόρειας Κορέας «παρακαλάει για πόλεμο».

    Την ίδια ώρα, νέες αντιδράσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ προκαλεί η απόφαση του Τραμπ να καταργήσει το νόμο DACA για τους ανήλικες παράτυπους μετανάστες.

    Η ανησυχία αποτυπώθηκε στο ταμπλό της Wall Street, με τον βιομηχανικός δείκτης Dow Jones να υποχωρεί στις 21.753,31 μονάδες (-1,07%). Ο δείκτης Nasdaq σημείωσε πτώση 0,93% ενώ ο S&P 500 υποχώρησε κατά -0,76%.

    Με μικτά πρόσημα τερμάτισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα βλέμματα παραμένουν πάνω στις εξελίξεις στη κορεατική χερσόνησο.

    Στο μέτωπο της οικονομίας, η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη παρέμεινε ισχυρή τον Αύγουστο και οι πιέσεις των τιμών αυξήθηκαν. Αντίθετα, η βρετανική οικονομία χάνει το momentum της καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για το Brexit.

    Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,13%, ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,52%, ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,34% ενώ μόνος κερδισμένος ήταν ο γερμανικός DAX, που διαμορφώθηκε 0,18% υψηλότερα.

    Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε πτώση 0,24%, ο ισπανικός IBEX 35 έχασε 0,62% και ο πορτογαλικός PSI 20 υποχώρησε κατά 0,53%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Με «σπριντ» στο τελευταίο μισάωρο το ΧΑ έσωσε τα προσχήματα και έπιασε ξανά τις 810 μονάδες



    ΣΧΟΛΙΑ