Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Το Κατάρ συνεχίζει να προβληματίζει τη Wall Street και την Ευρώπη – Με πτώση έκλεισαν οι αγορές

Wall Street

Με απώλειες συνέχισε για δεύτερη ημέρα η Wall Street, την ώρα που η τιμή του πετρελαίου αυξάνεται, λόγω της κρίσης στο Κατάρ, καθώς η ένταση αναζωπυρώνει τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο διαταραχών στην ομαλή τροφοδοσία από την περιοχή.

Οι γεωπολιτικές ανησυχίες στρέφουν τους επενδυτές στα λεγόμενα ασφαλή καταφύγια, όπως ο χρυσός η τιμή του οποίο συνεχίζει να αυξάνεται.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 21.136,23 μονάδες υποχωρώντας κατά -0,23%. Από την πλευρά του ο  S&P 500 έκλεισε στις  2.429,33 μονάδες, υποχωρώντας κατά  -0,28% ενώ ο  Nasdaq στις 6.275,06 μονάδες, με πτώση 0,33%.

Στην Ευρώπη οι αγορές δέχθηκαν πιέσεις, καθώς πέρα από το θέμα του Κατάρ, οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις βρετανικές εκλογές της Πέμπτης αλλά και στην επικείμενη  συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,67%, ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 1,04%, ο βρετανικός FTSE βρέθηκε στο -0,01% και ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,73%.

Στην Ιταλία ο FTSE MIB έκλεισε με άνοδο 0,19% ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχώρησε κατά 0,05%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πτώση κάτω από τις 780 μονάδες για το ΧΑ – Μεγάλη κερδισμένη της ημέρας η Ιωάννα Καρέλια