• Business

    Goldman Sachs: Τι συνέβη με τα αποτελέσματα της Πειραιώς και της Εθνικής

    Goldman Sachs


    Η Goldman Sachs όσον αφορά στην Τράπεζα Πειραιώς και στην Εθνική Τράπεζα, διατηρεί μια στάση ουδετερότητας σχετικά με την τωρινή πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, την μακροοικονομική ανάκαμψη και τις λειτουργικές προοπτικές των τραπεζών, με τιμή στόχο τα 0,25 ευρώ και τα 0,30 ευρώ αντίστοιχα.

    Οι βασικοί κίνδυνοι στους στόχους των τιμών των ελληνικών τραπεζών αφορούν σε κάποια βασικά σημεία: την ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού και τις top-line τάσεις, την πρόοδο στην αναδιάρθρωση των ομίλων, την απομόχλευση καθώς και τους όρους χρηματοδότησης. Η πολιτική σταθερότητα και η μακροοικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα, είναι επίσης στο στόχαστρο.

    Η GS υπογραμμίζει ότι η Πειραιώς, όπως ήταν φυσικό, υπέστη επιδείνωση της εγχώριας ποιότητας του ενεργητικού της και στις τάσεις ρευστότητας, όπως και οι υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες. Η Πειραιώς έφερε ξανά στο προσκήνιο τους στόχους για μείωση των NPEs αλλά αναγνώρισε ότι η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων ενδέχεται να είναι δυσκολότερη λόγω της αποτυχίας επίτευξης του στόχου του α’ τριμήνου.

    Το διοικητικό τμήμα της τράπεζας έκανε ξεκάθαρο επίσης το προηγούμενο guidance για ένα κερδοφόρο έτος το 2017. Μεταξύ άλλων επεσήμανε πως αν και οι καταθέσεις ήταν μειωμένες κατά 1,3 δισ. ευρώ στο α’ τρίμηνο λόγω της αυξημένης ανησυχίας για την β’ αξιολόγηση, παρ’ όλα αυτά η ολοκλήρωσή της θα αποφέρει εισροές καταθέσεων.

    Για την Εθνική Τράπεζα η Goldman τονίζει πως «είδε την εγχώρια ποιότητα του ενεργητικού και τη ρευστότητα να αποδυναμώνονται κατά τους τρεις πρώτους μήνες του έτους».

    Αναφορικά με την τράπεζα, οι καταθέσεις δέχτηκαν μείωση κατά 0,7 δισ. ευρώ το α’ τρίμηνο όπως ήταν αναμενόμενο, ένεκα της αβεβαιότητας στις αρχές του έτους, καθώς και σε εποχιακούς παράγοντες, ενώ οι τάσεις του β’ τριμήνου είναι καλύτερες προς το παρόν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Handelsblatt: Διαφαίνεται συμβιβασμός μεταξύ Σόιμπλε και ΔΝΤ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρέχουν όλοι στην εφορία να δηλώσουν τα μαύρα κεφάλαια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Συντάξεις: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από το νέο τρόπο υπολογισμού

     



    ΣΧΟΛΙΑ