Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Εθνική Ασφαλιστική: Ποιος ζήτησε μικρή παράταση στην υποβολή των δεσμευτικών προσφορών

Σαρδέλης, Εθνικη Ασφαλιστική

Χριστόφορος Σαρδέλης, Πρόεδρος ΔΣ Εθνικής Ασφαλιστικής

Την Δευτέρα 3 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η υποβολή των δεσμευτικών προτάσεων για το 75% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Ασφαλιστικής, μετά από σχετικό αίτημα ενός εκ των τεσσάρων ενδιαφερομένων.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η παράταση ζητήθηκε από έναν εκ των τριών Κινέζων ενδιαφερομένων προκειμένου να υπάρξει ευχέρεια χρόνου για να αξιολογηθούν συγκεκριμένες πτυχές του σχεδίου σύμβασης πώλησης και του σχεδίου σύμβασης αποκλειστικής συνεργασίας στο bancassurance.

Οι ενδιαφερόμενοι, που συνεχίζουν να διεκδικούν την Εθνική Ασφαλιστική, έχουν περιορισθεί μετά τη σιωπηρή αποχώρηση της Apollo και ενός κινεζικού fund στους εξής: Η κινεζική Fosun, η κοινοπραξία J. Calamos – Exingroup, και οι κινεζικές εταιρείες Wintime και Gongbao.

Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες η Εθνική ανέβασε στο data room τόσο το σχέδιο σύμβασης μεταβίβασης όσο και το σχέδιο σύμβασης τραπεζοασφαλιστικών εργασιών. Η τελευταία προβλέπει αποκλειστική συνεργασία της ασφαλιστικής υπό τον νέο αγοραστή με την Εθνική Τράπεζα για μια 10ετία, με δυνατότητα επέκτασης για άλλα 5 έτη με προκαθορισμένη προμήθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έκπληξη πρώτου μεγέθους: Οι Ευρωπαίοι πολίτες σταματούν να ψάχνουν δουλειά στο Λονδίνο όμως ο εμίρης του Qatar επενδύει 5 δις στερλίνες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Όλο και πιθανότερο το τέταρτο μνημόνιο για την Ελλάδα» λένε οι Αμερικανοί αναλυτές

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Eurobank Equities: Οι τρεις λόγοι που παραμένει αισιόδοξη για την πορεία των ελληνικών τραπεζών