• Business

    Το εκλογικό αποτέλεσμα οδηγεί σε συνεχή πτώση τη στερλίνα


    Απόρροια των τελικών αποτελεσμάτων των βρετανικών βουλευτικών εκλογών είναι μια μετέωρη βουλή και κανένας σαφής νικητής, γεγονός που οδηγεί το βρετανικό νόμισμα σε μια απότομη πτώση. (δείτε εδώ live την ισοτιμία δολαρίου-στερλίνας).

    Οι επενδυτές φοβούνται λοιπόν ότι το αποτέλεσμα δίνει το έναυσμα για μια νέα περίοδο πολιτικής ανασφάλειας που θα δυσκολέψει το Ην. Βασίλειο να διασφαλίσει μια ευνοϊκή συμφωνία στις διαπραγματεύσεις για την έξοδο από την ΕΕ.

    Όπως αναφέρει στο CNBC ο Peter Chia, αναλυτής της UOB Group, η κίνηση του νομίσματος δεν θα είναι αντίστοιχη με αυτή που παρατηρήθηκε στο δημοψήφισμα για το Brexit πέρυσι, αλλά και πάλι προβλέπει μια κατακόρυφη πτώση αν τα αποτελέσματα δείξουν μια μετέωρη κυβέρνηση.

    “Σε σχέση με την ημέρα της απόφασης του Brexit, όπου η στερλίνα υποχώρησε 11% ενδοσυνεδριακά, ένα εκλογικό αποτέλεσμα είναι απίθανο να έχει την ίδια βαθιά επίδραση στην οικονομία και στο νόμισμα που είχε το Brexit”, ανέφερε.

    “Μια κίνηση της μισής περίπου κλίμακας αυτή τη φορά, μπορεί να μας οδηγήσει στα 1,2100 δολάρια. Πριν από αυτό, η ισοτιμία στερλίνας/δολαρίου φαίνεται ότι θα δοκιμάσει το σημείο στήριξης των 1,2515 δολαρίων”, επεσήμανε ο ίδιος.

    Η στερλίνα διαμορφώθηκε στο χαμηλό των 1,2782 δολαρίων αμέσως μετά τα exit polls. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό από τις 31 Μαΐου όταν η στερλίνα είχε διαμορφωθεί στα 1,2767 δολάρια.

    Αυτή την ώρα υποχωρεί 2,4% έναντι του δολαρίου, στα 1,2641 δολάρια και συνεχίζει με έντονες διακυμάνσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Διαμαντής Διαμαντίδης: Σχεδιάζει mega deal 115 εκατ. δολ.;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά – Αναλυτικά όλες οι κατηγορίες

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: SHIPPING FOCUS: Μειωμένα κατά 24% τα κέρδη του α’ τριμήνου για τον Γ. Προκοπίου



    ΣΧΟΛΙΑ