Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Διατήρησε το ανοδικό σερί η Wall Street, μικτή εικόνα για την Ευρώπη

Wall Street

Η δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed, που πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαΐου, βοήθησαν τη Wall Street να ενισχύσει τα κέρδη της, με τον S&P 500 να σημειώνει ένα νέο ρεκόρ. Σύμφωνα με αυτά, οι αξιωματούχοι της Fed έκριναν θα είναι “σύντομα κατάλληλη” μια επιπλέον αύξηση των επιτοκίων. Οι επενδυτές περιμένουν ότι πιθανότατα η πολυαναμενόμενη αύξηση θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιούνιο.

Η δημοσίευση βοήθησε να ξεπεραστούν οι πιέσεις που δημιούργησε η απόφαση της Moody’s να υποβαθμίσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Κίνας, για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 30 χρόνια, σε A1 από Aa3, αλλάζοντας ταυτόχρονα το outlook σε σταθερό από αρνητικό.

Έτσι, ο Dow Jones έκλεισε στις 21.012,42 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,36%, ο  S&P 500 έκλεισε στις 2.404,39 μονάδες, με άνοδο 0,25%  και ο Nasdaq στις 6.163,02 μονάδες με άνοδο 0,40%.

Μικτή ήταν η εικόνα στις αγορές της Ευρώπης, καθώς δόθηκε στη δημοσιότητα η έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την χρηματοοικονομική σταθερότητα. Η ΕΚΤ σημειώνει την συνεχιζόμενη οικονομική ανάπτυξη το τελευταίο εξάμηνο, η οποία στηρίζει το outlook για τη βιωσιμότητα του χρέους στην Ευρωζώνη. Ωστόσο, προειδοποιεί πως μία παρατεταμένη περίοδο γεωπολιτικής αστάθειας θα μπορούσε να πλήξει την οικονομική ανάπτυξη και να οδηγήσει σε υψηλότερα ασφάλιστρα κινδύνου.

Στους δείκτες, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κέρδισε 0,09%, ο βρετανικός FTSE σημείωσε κέρδη 0,38%, ο γερμανικός DAX έχασε 0,13% και ο γαλλικός CAC υποχώρησε κατά 0,13%. Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 έχασε 0,08% και ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε απώλειες 0,21%.

Πλέον, όλοι αναμένουν τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ την Πέμπτη, καθώς και τα στοιχεία για τα αποθέματα των ΗΠΑ. Ο ΟΠΕΚ είχε δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει στην περικοπή της παραγωγής κατά 1,8 εκατ. βαρέλια μέχρι τον Ιούνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Ναυάγιο» για το ΧΑ – Έως μείον 8 οι απώλειες στις τράπεζες