Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Ανοδικά έκλεισε η Wall Street, παρά τη νευρική συνεδρίαση – Συνέχισε το σερί ανόδου η Ευρώπη

Wall Street

Ανοδικά συνέχισε να κινείται η Wall Street μία ημέρα μετά τις ανακοινώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για τη μεγάλη του φορολογική μεταρρύθμιση, με την οποία μειώνεται ο φόρος στις επιχειρήσεις στο 20%.

Η συνεδρίαση πάντως ήταν ιδιαίτερα νευρική, καθώς οι επενδυτές επέλεξαν να μαζέψουν μεγάλο μέρος από τα χθεσινά κέρδη. Εξάλλου, τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν δεν ήταν αρκετά για να προκαλέσουν ενθουσιασμό καθώς οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 12.000 την τελευταία εβδομάδα, λόγω των πρόσφατων κυκλώνων, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης αναθεωρήθηκε ελαφρώς υψηλότερα, στο 3,1% από 3%, κυρίως λόγω των αγροτικών αποθεμάτων.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 22.381,20 μονάδες με άνοδο 0,18%, ο  S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,12% ενώ ο Nasdaq παρέμεινε σταθερός.

Τo ανοδικό τους σερί, για 6η συνεδρίαση, συνέχισαν τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, στις καλύτερες επιδόσεις των δύο τελευταίων μηνών.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,19% στις 386,36 μονάδες. Παράλληλα, πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα που κλείνει ο δείκτης από τον Ιούλιο.

Ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,13%, ο γαλλικός CAC 40 διαμορφώθηκε 0,22% υψηλότερα και ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,37%.

Αντίθετα, στην περιφέρεια ο Ιταλικός FTSE MIB σημείωσε απώλειες 0,15% ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχώρησε κατά 0,37%, εν όψει του δημοψηφίσματος για την Καταλονία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Με πάρτι ανόδου γιόρτασαν το «πισωγύρισμα» του ΔΝΤ οι τράπεζες στο Χρηματιστήριο Αθηνών