Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Comeback από την Εφορία για τον φοροφυγά με τις καντίνες στο Γαϊδουρονήσι

Μπορεί οι καντίνες στο Γαϊδουρονήσι με τις «μαϊμού» ταμειακές μηχανές να λειτουργούν εκ νέου από το περασμένο Σάββατο με προσωρινή απόφαση του Πρωτοδικείου, όμως τελικά ο ιδιοκτήτης τους δεν γλίτωσε το υψηλό πρόστιμο, αυτή τη φορά για απασχόληση ανασφάλιστων εργαζομένων.

Χθες, Δευτέρα, στις 12:30 μετά το μεσημέρι πέντε ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μετέβησαν στον χώρο προσποιούμενοι τους πελάτες και διαπίστωσαν ότι εκδίδονταν κανονικά αποδείξεις.

Ωστόσο, όταν στις 14:00 ζήτησαν τα στοιχεία ασφάλισης για τους επτά εργαζόμενους, αποδείχθηκε ότι αυτοί δεν είχαν δηλωθεί. Αν και ο ιδιοκτήτης έσπευσε μετά τον έλεγχο να ασφαλίσει τους εργαζόμενους, ωστόσο ο φάκελος απεστάλη από την ΑΑΔΕ στον ΕΦΚΑ και θα καταβάλει πρόστιμο 73.500 ευρώ (10.500 ευρώ/εργαζόμενο).

Την ίδια ώρα, σε άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας, πολύ βαρύτερες ποινές επιβλήθηκαν σε δύο επιχειρηματίες που αντέδρασαν στο 48ωρο «λουκέτο» που μπήκε για φοροδιαφυγή: