• Business

    Πλήγμα για τα μεγέθη της Τιτάν Αίγυπτος και τυφώνες

    • NewsRoom
    ΤΙΤΑΝ

    Δημήτρης Παπαλεξόπουλος. Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΙΤΑΝ


    Οι δυσχερείς οικονομικές συνθήκες, η συνεχιζόμενη πίεση των περιθωρίων στην Αίγυπτο, αλλά και η επίδραση από τους τυφώνες στις ΗΠΑ, αναμένεται να επηρεάσουν ανασταλτικά τα οικονομικά μεγέθη του ομίλου Τιτάν, στο τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με την IBG Securities.

    Σε έκθεσή της, η χρηματιστηριακή υπολογίζει τα έσοδα της Τιτάν στα 370,2 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 7,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

    Αντιστοίχως, τα EBITDA αναμένεται να σημειώσουν πτώση 11%, στα 76,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 19 εκατ. ευρώ, από 112,7 εκατ. ευρώ του γ’ τριμήνου του 2016 τα οποία, ωστόσο, περιλάμβαναν αναγνώριση αναβαλλόμενου φόρου 79 εκατ. ευρώ.

    Για την Ελλάδα ειδικότερα, η IBG Sec. επισημαίνει ότι η συρρίκνωση της εγχώριας ζήτησης μετά την ολοκλήρωση σημαντικών δημόσιων έργων στο α’ εξάμηνο του 2017 και ο αυξανόμενος ανταγωνισμός στις εξαγωγές αναμένεται να συμβάλουν στη μέτρια απόδοση. Ο τζίρος των ελληνικών δραστηριοτήτων αναμένεται να εμφανιστεί μειωμένος κατά 5% στα 59 εκατ. ευρώ και τα EBITDA κατά 7,5% στα 7,7 εκατ. ευρώ.

    Η τιμή-στόχος για τη μετοχή ορίζεται στα 25,2 ευρώ/μετοχή με ουδέτερη σύσταση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Υπό το βλέμμα της Τιτάν η μάχη Lafarge – Fairfax στη Ν. Αφρική

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τιτάν: Ποια είναι τα επόμενα βήματα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νεώριο: Στο «τραπέζι» ξανά κυβέρνηση και Onex – Τα «σημεία τριβής»



    ΣΧΟΛΙΑ