Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Από το περίπτερο, στον σύγχρονο κόσμο της Uber

Uber

Uber

Είναι μία από τις πολλές ιστορίες ανθρώπων που αναζήτησαν μία καλύτερη επαγγελματική σταδιοδρομία, τα τελευταία χρόνια. Και επίσης μία από τις πολλές ιστορίες που η δραστηριοποίηση της Uber στην Ελλάδα προσέφερε την ευκαιρία αυτή. Δεν το λέμε εμείς, αλλά ο ίδιος ο ΘΚ, ο οποίος στα… 45 του χρόνια είδε τη ζωή του να βελτιώνεται εντυπωσιακά:

«Μέχρι το 2013 ήμουν περιπτεράς.  Αναζητούσα μια καλύτερη δουλειά, μια δουλειά που θα με έκανε να νιώθω πιο χρήσιμος. Να δίνω ακόμη περισσότερα στον κόσμο που εξυπηρετούσα» μας λέει.

«Όλα ξεκίνησαν από μία αγγελία αναζήτησης για οδηγό. «Έτσι… γνωρίστηκα με την Uber. Και άλλαξε η ζωή μου» συνεχίζει.

Τί άλλαξε στη ζωή σου; τον ρωτάμε. «Προφανώς καλύτερες συνθήκες εργασίας. Εξαιρετικές θα έλεγα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Μου αρέσει να βλέπω κόσμο. Με πνίγει το να είμαι κλεισμένος σε ένα χώρο ή ένα γραφείο. Είναι μαγικό να εξυπηρετείς π.χ. τους τουρίστες που έρχονται στην χώρα σου. Νιώθεις πρεσβευτής της χώρας σου. Τους υποδέχεσαι με χαμόγελο και τους παρέχεις αναβαθμισμένη υπηρεσία. Το συναίσθημα αυτό είναι πολύ όμορφο».

Όπως μας επισημαίνει ο ΘΚ, ένα πρωινό του Μαρτίου του 2013 τηλεφώνησε σε εταιρεία που αναζητούσε οδηγούς που θα χρησιμοποιούσαν την πλατφόρμα της Uber. «Από την πρώτη μέρα, κατάλαβα τί σημαίνει να παρέχεις ποιοτική, αξιόπιστη αλλά και οικονομική μετακίνηση, με ένα κλικ στην Uber» μάς λέει. «Ο κόσμος προχωρά, εκσυγχρονίζεται. Και είναι όμορφο να αισθάνεσαι ότι συμμετέχεις κι εσύ στην πρόοδο αυτή».

Όσο για το μέλλον, ο ΘΚ είναι ξεκάθαρος: «Θέλω να συνεχίσω να προσφέρω ποιοτικές υπηρεσίες. Να τις προσφέρω και στους κατοίκους και στους επισκέπτες της πόλης μου. Η UBER είναι το μέλλον» τονίζει, λίγο πριν… φύγει χαμογελαστός για την επόμενη κούρσα του.

Το μέλλον για τον ΘΚ είναι ήδη εδώ…