• Business

    Αλ. Καραβίτης (Syncbnb): «Θέλουμε να γίνουμε No1 πλατφόρμα διαχείρισης κρατήσεων ακινήτων στον κόσμο»

    Από αριστερά προς δεξιά: Οι ιδρυτές της Syncbnb, Πέτρος Ζιώγας και Αλέξανδρος Καραβίτης


    Είστε ιδιοκτήτης ακινήτου ή μάνατζερ που διαχειρίζεται ακίνητα και θέλετε να διπλασιάσετε τα έσοδα σας; Τότε δεν έχετε παρά να ενταχθείτε στην πλατφόρμα της Syncbnb, της ελληνικής start up που ίδρυσαν ο Αλέξανδρος Καραβίτης και ο Πέτρος Ζιώγας, δυο στελέχη με μακρά εμπειρία στον χώρο της τεχνολογίας.

    Αυτό δεν είναι ένα αυθαίρετο συμπέρασμα ούτε ένα ακόμη διαφημιστικό τρικ, αλλά αποτέλεσμα έρευνας που διεξήχθη σε 1.200 ιδιοκτήτες ακινήτων απ’ όλο τον κόσμο.

    Όπως λέει ο κ. Καραβίτης στο mononews.gr, η παραπάνω έρευνα έδειξε πως οι ιδιοκτήτες ακινήτων που χρησιμοποίησαν πολλά κανάλια μίσθωσης ταυτόχρονα, αύξησαν 2,2 φορές τα έσοδά τους. Για παράδειγμα κάποιος που είχε έσοδα 10.000 δολάρια, «είδε» τα έσοδά του να εκτοξεύονται στα 22.000 δολάρια.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, η Syncbnb δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να συγχρονίζουν τα ημερολόγια μεταξύ πολλαπλών καναλιών (Airbnb, Homeaway, Booking.com, Tripadvisor και πολλά άλλα) αυτόματα, γρήγορα και με αξιοπιστία, προσεγγίζοντας αποτελεσματικά μεγαλύτερα κοινά και τελικά να αυξήσουν σημαντικά τα ετήσια έσοδά τους.

    Στα «δυνατά χαρτιά» της πλατφόρμας είναι και η ανταγωνιστική χρέωση που προσφέρει. Σε αντίθεση με άλλες που απευθύνονται κυρίως σε εταιρείες που διαχειρίζονται ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο ακινήτων και χρεώνουν περί τα 200 δολάρια την κάθε μίσθωση τον μήνα, η Syncbnb χρεώνει μόλις 15 δολάρια τον μήνα ανά ακίνητο.

    Στόχος της εταιρείας που ξεκίνησε στις αρχές του 2017 είναι να γίνει νούμερο ένα εργαλείο διαχείρισης κρατήσεων στις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις στον κόσμο μέσα στην επόμενη πενταετία και ο πλέον αξιόπιστος συνεργάτης ιδιοκτητών και μάνατζερ ακινήτων. «Πιστεύουμε πολύ στην ιδέα μας και για αυτό βάλαμε πολύ ψηλά τον πήχη από την πρώτη στιγμή», σημειώνει ο κ. Καραβίτης.

    Η ομάδα του Syncbnb

    Το ενδιαφέρον είναι ήδη πολύ μεγάλο. Στους περίπου τρεις μήνες που λειτουργεί και μάλιστα πιλοτικά (μορφή beta) έχουν ενταχθεί περίπου 200 ακίνητα απ’ όλο τον κόσμο ενώ κάθε μέρα προστίθενται 3 με 4 που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.

    Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και από την Ελλάδα, η οποία εκτιμάται ότι έχει τεράστια περιθώρια στη λεγόμενη «οικονομία του διαμερισμού». Υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή περίπου 50.000 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα μισθώνονται με αυτή τη μέθοδο.

    Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Καραβίτη, θα διατηρηθεί μια αναλογία ως προς την «εθνικότητα» των ακινήτων που εντάσσονται στην πλατφόρμα, προκειμένου να διατηρηθεί ο διεθνής χαρακτήρας της.

    Η πλατφόρμα θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει σε κανονική μορφή σε περίπου ένα μήνα από σήμερα, ανοίγοντας τις «πόρτες» της στους ενδιαφερόμενους απ’ όλο τον κόσμο. Στα επόμενα βήματα είναι και η πρόσληψη ατόμων στους τομείς του προγραμματισμού και της εξυπηρέτησης πελατών.

    Το εγχείρημα στηρίζουν αρκετοί Έλληνες επενδυτές, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Σαλιάρης-Φασσέας (Driin, Philipp Brinkman / Tripsta), ο Δημήτρης Μάρης (24Media), ο Γιώργος Δασκαλάκης (Stoiximan) και ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος).

    Για όσους νοικιάζουν σπίτι, διαμέρισμα, βίλα ή δεντρόσπιτο(!) στο Internet και ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την Syncbnb μπορούν να μπουν στο www.syncbnb.com .

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Όλο το παρασκήνιο από τη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μύλος στο Υπερταμείο με τα πρόσωπα , τις κλίκες και τις επιλογές Τσακαλώτου
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δικαστικοί μπελάδες για τους εφοπλιστές Ευάγγελο Πιστιόλη και Γιώργο Οικονόμου



    ΣΧΟΛΙΑ