Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Χαμόγελα ξανά στη Wall Street: Ο ενεργειακός κλάδος νίκησε την γεωπολιτική ανησυχία

Wall Street

Ανοδικά κινήθηκε την Τετάρτη η Wall Street, με τους δείκτες να ξεπερνούν την αναταραχή που προκάλεσε η νέα κρίση στην κορεατική χερσόνησο και να παίρνουν ώθηση από τον ενεργειακό κλάδο που κατάφερε να ανακάμψει.

Παράλληλα οι επενδυτές είδαν τον αντιπρόεδρο της Fed, Στ. Φίσερ, να αποχωρεί από τη θέση του, ενώ στρέφουν το βλέμμα τους και στην επέλαση του κυκλώνα Ίρμα στην Καραϊβική και κατευθύνεται προς τη Φλόριντα.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 21.807,64 μονάδες με άνοδο 0,25%. Ο  S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,31% ενώ ο Nasdaq κατά 0,28%.

Μικτή ήταν η εικόνα στην Ευρώπη με τους επενδυτές να περιμένουν την συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη, με το ενδιαφέρον στραμμένο σε πιθανές αποφάσεις γύρω από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 έκλεισε με οριακά κέρδη 0,08%, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημείωσε κέρδη της τάξης του 0,42%.

Ο γερμανικός Dax έκλεισε με άνοδο 0.75%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,29%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε απώλειες 0,25%. Οριακά χαμηλότερα κατά 0,05% έκλεισε ο SMI στην Ελβετία.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX έχασε 0,48%, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,35% και ο πορτογαλικός PSI 20 υποχώρησε 0,12%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Γλίτωσε την παρτίδα» στο τέλος ο Γενικός Δείκτης, γυρίζοντας σε θετικό πρόσημο