Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Wall Street: Ο Dow Jones αψήφισε Τραμπ και Fed και έκλεισε πάνω από τις 22.000 μονάδες

Wall Street

Με μια μεγάλη μάχη να κρατηθούν σε θετικό έδαφος έκλεισε η συνεδρίαση στη Wall Street, καθώς οι μετοχές έχασαν τον ρυθμό τους στις τελευταίες ώρες, καθώς  αναταράξεις προκάλεσαν τόσο τα εσωτερικά προβλήματα της Αμερικανικής πολιτικής όσο και η δημοσιοποίηση των πρακτικών της FED.

Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve διαχωρίστηκαν στη συνεδρίαση του Ιουλίου ως προς το χρόνο της μελλοντικής αύξησης των επιτοκίων. Όπως προκύπτει υπάρχει προβληματισμός σχετικά με τον αδύναμο πληθωρισμό των τελευταίων μηνών, οδηγώντας ορισμένους να προτείνουν νέα καθυστέρηση στην αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων.  Συμφώνησαν, ωστόσο, να ξεκινήσουν σύντομα τη μακροχρόνια διαδικασία της συρρίκνωσης του ισολογισμού της τράπεζας. Υπάρχουν πάντως και αυτοί που προειδοποιούν πως η υπερβολική αναμονή για τα επιτόκια “θα μπορούσε να οδηγήσει σε υπέρβαση του στόχου για τον πληθωρισμό, κάτι που θα ήταν κοστοβόρο να αντιστραφεί”.

Όσον αφορά την πολιτική της κυβέρνηση Τραμπ, αυτή συνεχίζει να αντιμετωπίζει τα απόνερα των επεισοδίων στη Βιρτζίνια και των αμφιλεγόμενων δηλώσεων του προέδρου των ΗΠΑ. Μάλιστα,οι παραιτήσεις των μελών του Συμβουλίου που είχε ορίσει ο ίδιος ο Τραμπ για την Βιομηχανία οδήγησε τον Αμερικανό πρόεδρο στην απόφαση να διαλύσει το σώμα, καθώς και αυτό Φόρουμ Στρατηγικής και Πολιτικής.

Σε αυτό το κλίμα ο  Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τετάρτης στη Wall Street στις 22.025,21 μονάδες, με άνοδο 0,12%. O S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,14% και ο Nasdaq στο +0,19%.

Στην Ευρώπη τα χρηματιστήρια έκλεισαν με άνοδο, με την βοήθεια κυρίως των εταιριών πρώτων υλών και ενέργειας που επωφελήθηκαν από την άνοδο των μετάλλων και του πετρελαίου.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,69% στις 379,09 μονάδες. Την ίδια ώρα ο Stoxx 50 έκλεισε στις 3.484,57 μονάδες με άνοδο 0,65%.

Στους επιμέρους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,67%, ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε στο +0,71% και ο  γερμανικός DAX στο +0,71%. Ο ιταλικός FTSE MIB διαμορφώθηκε 1,21% υψηλότερα, ο ισπανικός IBEX 35 γνώρισε άνοδο 0,6% ενώ ο ελβετικό SMI έκλεισε στο +0,28%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΧΑ: Εκτόξευση πάνω από τις 840 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη με πρωταγωνίστρια την Jumbo