Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο στη χειρότερη εβδομάδα των τελευταίων μηνών – Νέα πτώση για Ευρώπη

Wall Street

Η Wall Street αντέδρασε στο βαρύ κλίμα που έχει φέρει η κόντρα της Βόρειας Κορέας με τις  ΗΠΑ, με τους επενδυτές να «θυμούνται» πως  βρισκόμαστε σε περίοδο ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Πάντως, η εβδομάδα ήταν η χειρότερη των τελευταίων μηνών, με πτώση άνω του 1%. Ο “δείκτης φόβου” VIX της CBOE, που χθες γνώρισε “άλμα” 45% σε υψηλό 9 μηνών, υποχωρεί κατά 2%. Άνοδο άνω του 2% σημείωσε σε επίπεδο εβδομάδας χρυσός, ενώ με άνοδο έκλεισε την τελευταία συνεδρίαση το αργό, σε μια εβδομάδα όμως που η τιμή του υποχώρησε κατά 1,5%. Αντίθετα, άλμα 7,5% σημείωσε την εβδομάδα η τιμή του φυσικού αερίου.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Snapchat, η οποία απογοήτευσε για ακόμα ένα εξάμηνο με τα αποτελέσματά της, γνώρισε νέα βουτιά, με τους αναλυτές να υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο τις προσδοκίες τους για το μέλλον της. Μικρότερη πτώση γνώρισε η μετοχή της Nvidia, παρά τα θετικά αποτελέσματα.

Στο ταμπλό της Wall Street, o Dow Jones έκλεισε στις 21.858,12 μονάδες (+0,07%). Ο S&P  500 ενισχύθηκε κατά 0,13% ενώ ο Nasdaq κατά 0,64%.

Ευρώπη

Αντίθετα με τη Wall Street η Ευρώπη παρέμεινε μουδιασμένη, με τις αγορές να πέφτουν για μια ακόμα συνεδρίαση θύμα των γεωπολιτικών αναταραχών μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 1,04% σε χαμηλό πέντε μηνών. Σε εβδομαδιαία βάση, υποχώρησε κατά 2,6%.

Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά κατά 1,08%, ο γαλλικός CAC 40 κατά 1,06% ενώ ο γερμανικός DAX έμεινε σχεδόν αμετάβλητος. Και οι τρεις δείκτες κατέγραψαν απώλειες άνω του 2,3% σε εβδομαδιαίο επίπεδο.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB υποχώρησε κατά 1,51%, ο ισπανικός IBEX 35 κατά  1,60% και ο πορτογαλικός PSI 20 κατά 0,97%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι ρευστοποιήσεις κερδών οδήγησαν τo Χρηματιστήριο στις 823 μονάδες