Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Wall Street: Δεν τα κατάφερε στο τέλος ο Dow Jones – Μικτό το κλίμα στην Ευρώπη

Wall Street

Προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε πλήρως η Wall Street να αντιστρέψει το άσχημο κλίμα των τελευταίων 3 συνεδριάσεων. Και μπορεί ο Nasdaq να ξεπέρασε τις συνεχόμενες απώλειες που του προκάλεσε η πτώση την μετοχή της Apple, ωστόσο δεν συνέβη το ίδιο με τον Dow Jones, ο οποίος κυριολεκτικά στο τέλος της συνεδρίασης πέρασε σε αρνητικό έδαφος.

Το ενδιαφέρον της ημέρας στράφηκε στην επικεφαλής της Fed η οποία τάχθηκε υπέρ των προβολών της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για μία πορεία σταδιακής αύξησης των επιτοκίων κατά τα προσεχή χρόνια, παρότι δήλωσε ότι ο χαμηλός πληθωρισμός, αν επιμείνει, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ελαφρώς βραδύτερο ρυθμό αύξησης των επιτοκίων.

Κάπως έτσι, ο Dow Jones έκλεισε στις 22.284,32 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,05%. Αντίθετα ο S&P 500 ενισχύθηκε έστω και οριακά κατά 0,01% ενώ ο Nasdaq έκλεισε στο +0,15%.

Στην Ευρώπη ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε οριακά στις 383,85 μονάδες.

Ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,21%, ο γαλλικός CAC 40 κέρδισε 0,03% και ο γερμανικός DAX έκλεισε στο +0,08%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,18%, ο ισπανικός IBEX 35 υποχώρησε 0,26% και ο πορτογαλικός PSI 20 τερμάτισε +0,07% υψηλότερα.